Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Στη μάχη για την προετοιμασία της σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για μέρα πανελλαδικής συζήτησης στους χώρους δουλειάς την Τρίτη 6/12

Μέρα πανεργατικής απεργίας για όλους τους εργαζόμενους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι η Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, με τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να εντείνουν τη δράση για την επιτυχία της.

Με τις πρωτοβουλίες που οργανώνουν, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, να απορρίψουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - κουαρτέτου - κεφαλαίου, καθώς και το ήδη θεσμοθετημένο αντεργατικό οπλοστάσιο, να περάσουν στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους και την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Μέρα πανελλαδικής συζήτησης στους χώρους δουλειάς η Τρίτη

Στην κατεύθυνση αυτή, το ΠΑΜΕ καλεί με ανακοίνωσή του τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων για την επιτυχία της απεργίας, καθιστώντας την Τρίτη 6 Δεκέμβρη μέρα πανελλαδικής συζήτησης με τους εργαζόμενους.

«Μπροστά στη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη», αναφέρει, «καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες τους, την παρέμβασή τους στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να μη μείνει εργαζόμενος που δε θα πάρει την ανακοίνωση των σωματείων, που δε θα ενημερωθεί για τα νέα μέτρα και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας, της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να πάρουν μέτρα προετοιμασίας και να προχωρήσουν ενιαία σε οργανωμένη παρουσία στα εργοστάσια, σε εργασιακούς χώρους του κάθε κλάδου την Τρίτη στις 6 Δεκέμβρη, αξιοποιώντας όλες τις μορφές παρέμβασης, με εξορμήσεις, με συσκέψεις, με συζητήσεις στο διάλειμμα, στο σχόλασμα, στην αλλαγή των βαρδιών (...) Να πάρουμε όλα τα μέτρα για να νεκρώσουν τα πάντα στις 8 Δεκέμβρη. Κανείς στη δουλειά!».

Αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων

Αποφάσεις για την απεργία έχουν πάρει μέχρι στιγμής δέκα Εργατικά Κέντρα, επτά Ομοσπονδίες και δεκάδες σωματεία, σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς. Ανάμεσα στις πρόσφατες αποφάσεις συμπεριλαμβάνονται το Εργατικό Κέντρο Αρτας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ).

Απεργία στις 8/12 κηρύχθηκε και στο Δημόσιο, με απόφαση του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ και μετά από πρόταση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ.

Στη μάχη για την απεργία έχουν μπει και οι φοιτητές και σπουδαστές. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει μέχρι στιγμής αποφάσεις οι εξής 27 Σύλλογοι. Από Αττική: ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΕΤΡΟΔ, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Φυσικό, Φιλοσοφική, Ιστορικό - Αρχαιολογικό, Δάσκαλοι (ΠΤΔΕ), Νηπιαγωγοί (ΤΕΑΠΗ), Τουρκικών Σπουδών, Οδοντιατρική Πανεπιστημίου Αθήνας, Φοιτητική Εστία Αθηνών, Τοπογράφοι, Νέες Φοιτητικές Εστίες Πολυτεχνείου. Από Πάτρα: ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας, Οικοτρόφων Πανεπιστημίου, Νηπιαγωγών. Από Κρήτη: Φυσικό Ηρακλείου, ΤΕΙ Ρεθύμνου, ΠΤΔΕ Ρεθύμνου, Οικοτρόφων Πολυτεχνείου. Από Θεσσαλονίκη: Πολιτικό, Γεωλογικό. Από Γιάννενα: Φυσικό, Ιστορικό, Χημικό. Από Πελοπόννησο: Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.

Κάλεσμα στη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετάσχουν στην απεργία απευθύνουν η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και η ΠΑΣΕΒΕ, καλώντας τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, αντίστοιχα, να συμβάλουν στην επιτυχία της. Στην απεργία καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Με μαζική συμμετοχή σωματείων και συνδικαλιστών από μια σειρά χώρους δουλειάς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πραγματοποιήθηκε χτες η σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.

Μέσα από τις παρεμβάσεις τους, ανέδειξαν την ανάγκη να φτάσει παντού το κάλεσμα για απεργιακό ξεσηκωμό απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Εισηγητικά, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία (...) Είναι ανάγκη οι οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπούνε όλες σε αυτή τη μάχη της προετοιμασίας, της ενημέρωσης, της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Να στηριχτούν παράλληλα οι αγώνες του επόμενου διαστήματος που προγραμματίζονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους».

Συνελεύσεις συνδικάτων και πρωτοβουλίες Λαϊκών Επιτροπών

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συνελεύσεις και οι συσκέψεις για την προετοιμασία της απεργίας:

-- Σε συσκέψεις μπροστά στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Βοιωτίας. Συσκέψεις θα γίνουν στη Θήβα, σήμερα, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο και στα Οινόφυτα, τη Δευτέρα 5/12, στις 6 μ.μ., στο ΚΕΠ.

Οσον αφορά το πρόγραμμα δράσης των Λαϊκών Επιτροπών, έχουν σχεδιαστεί οι εξής πρωτοβουλίες:

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου υλοποιεί πρόγραμμα εξορμήσεων: Σήμερα, Σάββατο, στην πλατεία Καλογήρων, σε καφετέριες και σούπερ μάρκετ και τη Δευτέρα 5/12, σε σούπερ μάρκετ.

-- Η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος Αθήνας οργανώνει πικετοφορίες: Σήμερα, Σάββατο, 10 π.μ., στο σταθμό του Μετρό στο Νέο Κόσμο. Την Τρίτη 6/12, 10 π.μ., στην πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι και 6 μ.μ. στην πλατεία Πλυτά στη Γούβα.

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά διοργανώνει σήμερα, Σάββατο, 11 π.μ., πικετοφορία στην πλατεία Κοραή. Τη Δευτέρα 5/12, 9 π.μ., παρέμβαση στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, στην Τερψιθέα (Οίκος Ναύτου). Την Τρίτη 6/12, 10.30 π.μ., εξόρμηση στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Πετρούπολης οργανώνει πικετοφορία σήμερα, Σάββατο, 11 π.μ., στη Στρογγυλή Πλατεία.

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού πραγματοποιεί πικετοφορία σήμερα, Σάββατο, 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία Αγ. Αναργύρων.

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου καλεί σήμερα, Σάββατο, 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία Μενιδίου.

-- H Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας διοργανώνει πικετοφορία σήμερα, Σάββατο, 11 π.μ., από την πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στην Αμφιάλη, μέχρι την πλατεία Πόντου, στη Δραπετσώνα.

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου διοργανώνει μαζική εξόρμηση την Τρίτη 6/12 (ραντεβού στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία).

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω καλεί σε πικετοφορία την Τρίτη 6/12, στις 6.30 μ.μ. (αφετηρία συμβολή Θηβών και Σμύρνης).

-- H Λαϊκή Επιτροπή Κορυδαλλού διοργανώνει πικετοφορία την Τρίτη 6/12, στις 6 μ.μ. (αφετηρία: πλατεία του Ταξιάρχη).

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου καλεί σε πικετοφορία την Τρίτη 6/12, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ