Σάββατο 26 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»
Αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα τους

Από τη χτεσινή μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον «Καρυπίδη»
Από τη χτεσινή μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον «Καρυπίδη»
Να συνεχίζουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα τους, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους και με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» (πρώην «Αρβανιτίδης»), ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να διώξει τους εργαζόμενους από τα καταστήματα κατά τη μεταβίβαση της επιχείρησης σε άλλον επιχειρηματία.

Χτες, μέσα από μαζικότατη Γενική Συνέλευση με συμμετοχή εργαζομένων από μια σειρά πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, αποφάσισαν να κλιμακώσουν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από τη βρώμικη επίθεση της εργοδοσίας, με πολύμορφες δράσεις το επόμενο διάστημα, με σταθμούς την τριμερή συνάντηση στις 7/12 και την πανεργατική απεργία στις 8/12.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση είναι απλήρωτοι για 8, 9 και 10 μήνες και οι περισσότεροι, συσπειρωμένοι στο Σωματείο, δίνουν έναν πολύμηνο και πολύμορφο αγώνα, ενώ εδώ και μήνες έχουν προχωρήσει και σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Την περασμένη Δευτέρα, οι δικηγόροι εκπρόσωποι της επιχείρησης «Αφοί ΚΑΡΥΠΙΔΗ» ζήτησαν αναβολή της τριμερούς που ήταν προγραμματισμένη στην Επιθεώρηση Εργασίας, διότι δήθεν δεν ήταν σε θέση να δώσουν στοιχεία για τα σχέδια της εργοδοσίας, το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων.

Την Πέμπτη 24/11, η επιχείρηση προχώρησε στην πρωτοφανή κίνηση να καλέσει τους εναπομείναντες εργαζόμενους μέσα στα καταστήματα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες.

Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») ξεκαθαρίζει ότι η επίσχεση εργασίας είναι δικαίωμα των εργαζομένων, στον αγώνα για τη διασφάλιση του μεροκάματου και των δεδουλευμένων και όχι εργαλείο και παιχνίδι της εργοδοσίας. Καταγγέλλει την κυβέρνηση, που χορεύει στο τέμπο της εργοδοσίας και προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της ανεργίας σε 1.400 εργαζόμενους με ένα επίδομα φτώχειας (επίσχεσης) και ένα βοήθημα 1.000 ευρώ που θα δοθεί, αν θα δοθεί, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Τέλος, καλεί τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα τους.

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Σημειώνουν τις ευθύνες του υπουργείου Εργασίας και της συγκυβέρνησης, που όλο αυτό τον καιρό βοηθούσαν ουσιαστικά την επιχείρηση, καλώντας τους εργαζόμενους να αποδεχθούν το διάλογο και τη συναίνεση, τις αποφάσεις της εργοδοσίας και να κάνουν υπομονή.

Και ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

Την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο σύνολό τους και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Το δικαίωμα των εργαζομένων (διά του Πανελλαδικού Σωματείου τους) να γνωρίζουν έγκαιρα, έγκυρα και με έγγραφα στοιχεία το μέλλον της επιχείρησης, τις όποιες συμφωνίες δικαιόχρησης, διαδοχής, πώλησης.

Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την άμεση χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο (από τον ΟΑΕΔ), προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσες βιοποριστικές προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ