Σάββατο 26 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση τη Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας

Κινητοποιούνται τη Δευτέρα 28/11 οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού στην Αττική, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 8/12 και παλεύοντας παράλληλα ενάντια στις συγκεκριμένες εκφράσεις που παίρνει η αντεργατική πολιτική στον κλάδο τους.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει για τη Δευτέρα στάση εργασίας (4 μ.μ. έως 7 μ.μ.) και συγκέντρωση, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας. Καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να προετοιμάσουν την απεργία στις 8/12, αλλά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση απεργιακή απάντηση αν η κυβέρνηση φέρει αιφνιδιαστικά στη Βουλή τα νέα μέτρα.

Το Συνδικάτο έχει ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με αιχμή τις νέες περικοπές που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση στο εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Επίσης, ζητά από το υπουργείο απαντήσεις για τις εξελίξεις που αφορούν τους εργαζόμενους του «Athens Ledra», καθώς τις τελευταίες μέρες πληροφορίες κάνουν λόγο για αλλεπάλληλες επαφές παλιών και νέων υποψήφιων ιδιοκτητών με στελέχη της κυβέρνησης και του υπουργείου.

Στο μεταξύ το επιχειρησιακό σωματείο στο «Athens Ledra» οργανώνει σήμερα εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους. Η εκδήλωση, που θα γίνει στο χώρο του ξενοδοχείου, θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., με παράσταση και παιχνίδι για τα παιδιά, και θα συνεχιστεί στις 8 μ.μ. με γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ