Σάββατο 26 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διεκδικούν κλαδική Σύμβαση οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο

Την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ελάχιστο όριο τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους του 2009, διεκδικεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ). Καλεί τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους του κλάδου σε κινητοποίηση, την Πέμπτη 1/12, στις 5 μ.μ., έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) στο Χαλάνδρι (Αγρινίου 3). Παράλληλα, καθημερινά προετοιμάζει τη συμμετοχή του κλάδου στην απεργία στις 8/12.

Στο κάλεσμά της, η Ομοσπονδία αναφέρει: «Συγκεντρωνόμαστε και διαδηλώνουμε στην έδρα των φαρμακοβιομηχάνων, διεκδικώντας απέναντί τους την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ: Για να αναπληρωθούν οι απώλειες που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια από την άρνηση των φαρμακοβιομηχάνων να υπογράψουν την κλαδική μας ΣΣΕ. Για να βελτιώσουμε τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους εργασίας που προβλέπει η κλαδική ΣΣΕ στη βάση της ικανοποίησης των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών μας».

«Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η όποια επερχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας θα βελτιώσει τη δική μας ζωή», τονίζει η Ομοσπονδία και επισημαίνει ότι το ίδιο το παράδειγμα του κλάδου του Φαρμάκου επιβεβαιώνει το αντίθετο: «Ενώ οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις αναπτύσσονται, οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουν ΣΣΕ εδώ και επτά χρόνια, οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται και χειροτερεύουν, τα δουλεμπορικά αυξάνονται, οι απολύσεις καλά κρατούν. Καμιά αναμονή! Δεν περιμένουμε από καμία "φιλολαϊκή" κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματα. Δεν αναθέτουμε σε κανέναν "καλό διαπραγματευτή" - εργατοπατέρα να κάνει "έντιμους συμβιβασμούς" με την εργοδοσία για λογαριασμό μας. Συσπειρωμένοι στην κλαδική μας Ομοσπονδία, οργανώνουμε την πάλη μας. Απαιτούμε την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ με ελάχιστο όριο τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους του 2009. (...) Διεκδικούμε νέες κατακτήσεις στη βάση των σύγχρονων δυνατοτήτων που έχουμε δημιουργήσει με τη δουλειά μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ