Σάββατο 26 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, επανέλαβε χτες ότι η αιτία των εκατοντάδων πυρκαγιών που εκδηλώνονται το τελευταίο πενθήμερο σε κεντρικό και βόρειο τμήμα της χώρας είναι αποτέλεσμα εμπρησμού «με τρομοκρατικά κίνητρα» πέραν της ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν κατά τόπους. Ευχαρίστησε επιπλέον τις χώρες που έστειλαν βοήθεια πυρόσβεσης όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ρωσία, η Ιταλία, η Ιορδανία, η Αίγυπτος αλλά και η Παλαιστινιακή Αρχή...

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν αργότερα τη σύλληψη τουλάχιστον 12 υπόπτων για εμπρησμό, είτε ενώ επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά, είτε ενώ εγκατέλειπαν την περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Οι άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους ανέρχονται πλέον σε 80.000 αν και κάποιες εκατοντάδες από αυτούς στη Χάιφα έλαβαν χτες εντολή να επιστρέψουν.

Οι πυρκαγιές θεωρούνται οι χειρότερες από το 2010 όταν επί τέσσερις μέρες μαίνονταν ανεξέλεγκτα δεκάδες μέτωπα προκαλώντας το θάνατο 42 ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org