Σάββατο 26 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΚΥΚΛΩΝΑΣ «ΟΤΟ»
Ερευνες για αγνοούμενους

ΣΑΝ ΧΟΣΕ.--

Σε «συναγερμό» ήταν χτες για ώρες τα συνεργεία διάσωσης στο νότιο τμήμα της Κόστα Ρίκα, κοντά στα σύνορα με τη Νικαράγουα, για τον εντοπισμό τουλάχιστον έξι ατόμων των οποίων τα ίχνη χάθηκαν μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα «Οτο».

Ο Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Λούις Γκιγιέρμο ανακοίνωσε πως εξαιτίας του κυκλώνα «Οτο» έχασε τη ζωή του αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων, καθώς, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της χώρας, έπεσε, μέσα σε ελάχιστες ώρες, ποσότητα βροχής που πέφτει συνήθως μέσα σε έναν μήνα.

Ο κυκλώνας «Οτο», είναι ο πρώτος που πλησιάζει το έδαφος της Κόστα Ρίκα από το 1851, υποβαθμίστηκε αργότερα χτες το μεσημέρι σε επικίνδυνη καταιγίδα κατηγορίας δύο και αργότερα σε τροπική καταιγίδα πριν πλησιάσει τον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Ο «Οτο» περνώντας από τον Παναμά προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Το σαρωτικό πέρασμά του πάνω από χώρες της Κεντρικής Αμερικής σημειώθηκε παράλληλα με σεισμό 7 Ρίχτερ που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης με υποθαλάσσιο επίκεντρο 120 χλμ. έξω από τις ακτές του Ελ Σαλβαδόρ. Ο ισχυρός σεισμός που προξένησε αρκετές υλικές ζημιές προκάλεσε ανακοίνωση για πιθανό τσουνάμι που ήταν τελικά αρκετά μικρό. Στα θύματα αναφέρεται μια γυναίκα που έπαθε καρδιακή ανακοπή στη Νικαράγουα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org