Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Χρεώνει στην κυβέρνηση «έλλειψη σχεδίου»

Τη συγκρότηση ενός τρίτου πόλου, υπολογίσιμου στο αστικό πολιτικό σκηνικό, ώστε να εξασφαλίζονται εναλλακτικές στην αστική διακυβέρνηση, υπερασπίζεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Αντικειμενικά, ο στόχος αυτός λειτουργεί ανταγωνιστικά στην προσπάθεια που κάνει έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να ενσωματώσει πλήρως την παλιά σοσιαλδημοκρατία και να κυριαρχήσει στο χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς. Γι' αυτό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν έχει κανένα σχέδιο, δεν έχει την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση της ότι χρειάζεται «μία εθνική γραμμή και εθνική συνεννόηση», για «να προχωρήσουμε σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στο κράτος» και ταυτόχρονα να διεκδικήσει η ντόπια αστική τάξη «αλλαγές για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα». «Είναι αδύνατον να πετύχουμε το στόχο του 3% το 2018, από τη στιγμή που είμαστε ακόμα σε ύφεση και δεν μπορούμε να αφήσουμε τη συζήτηση για το χρέος μετά το 2018 που - παρά τα ψέματα που λέει σήμερα - δεσμεύτηκε και υπέγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τις απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε», πρόσθεσε.

Υποστηρίζοντας ότι ο χώρος της διαμορφώνει αυτό το «εθνικό σχέδιο», απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσοι «πιστεύουν το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει και ανήκουν στο χώρο της κεντροαριστεράς (...) να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, γιατί τώρα έχει ανάγκη η χώρα ένα ισχυρό πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα που θα δώσει εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ