Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... με Κατρούγκαλο και ΝΑΤΟ για «γαρνιτούρα»

Πώς αλλιώς μπορούμε να αναφερθούμε στο γεγονός της πρόσκλησης στο φεστιβάλ αυτό και της ομιλίας, που έκανε εκεί ο Γ. Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Δηλαδή, στο φεστιβάλ αυτού του «κομμουνιστικού» κόμματος προσκλήθηκε να μιλήσει για «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» ο άνθρωπος που έχει μακελέψει, με το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις ιμπεριαλιστικές οργανώσεις, τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις και τώρα στοχεύει στη συρρίκνωση και του απεργιακού δικαιώματος. Είναι ο άνθρωπος, που σε πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τον απεικόνισαν σαν τον σύγχρονο... «ψαλιδοχέρη».

Αυτόν βρήκαν να καλέσουν οι μόνο κατ' όνομα πλέον «κομμουνιστές» της Γαλλίας.

Οχι, βέβαια, τυχαία, αν σκεφτεί κανείς ότι στη διπλανή συζήτηση είχαν προσκαλέσει να μιλήσει για τις διεθνείς εξελίξεις και το «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι» μας τον στρατηγό Dominique Trinquard, επικεφαλής στρατιωτικής αποστολής του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ. Ναι, σωστά διαβάσατε του ΝΑΤΟ, αυτού του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, που σφαγίασε και συνεχίζει να σφαγιάζει τους λαούς. Παράλογα ακούγονται τα παραπάνω για τους κομμουνιστές στην Ελλάδα, καθώς και για τους κομμουνιστές σε πολλές χώρες του κόσμου. Καθόλου, όμως, δεν είναι για ένα κόμμα, όπως το ΚΚ Γαλλίας, που στήριξε «με τα μπούνια» τις πρόσφατες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη και της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Επίκαιρα και σήμερα τα λόγια του Λένιν, που έλεγε πως η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ