Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Δείξε μου το "αδελφάκι" σου»...

Το «Αριστερό Μέτωπο» Γαλλίας αποφάσισε να απέχει από την προχτεσινή ψηφοφορία, όπου το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του «Ισλαμικού Κράτους». Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το εκλογικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει και το μεταλλαγμένο ΚΚ Γαλλίας, το γαλλικό «αδελφάκι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξήγηση που έδωσαν οι επικεφαλής του «Μετώπου» ήταν ότι δε διαφωνούν με την ιμπεριαλιστική επέμβαση, αλλά με τη διαδικασία με την οποία αυτή οργανώνεται: «Η εκστρατεία αυτή δε διεξάγεται με εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά του ΝΑΤΟ, ενώ αμφιβάλλουμε για την αποτελεσματικότητα των νέων αεροπορικών επιδρομών». Δηλαδή δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις οποίες πρωτοστατεί και η Γαλλία. Το πρόβλημά τους είναι αν η «ταμπέλα» των δολοφόνων γράφει πάνω ΝΑΤΟ ή ΟΗΕ. Το πρόβλημά τους είναι αν θα είναι αποτελεσματικές, όταν το αποτέλεσμα αφορά τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών!

Σημειώνουμε τα παραπάνω, γιατί είναι χαρακτηριστικά των «αντιρρήσεων» που έχουν δυνάμεις τύπου «Αριστερό Μέτωπο» ή ΣΥΡΙΖΑ για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ενδεικτικά της «αλλαγής» που ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι θα φέρει και στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων. Οταν μάλιστα διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «ανήκουμε» σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, διαβεβαιώνοντας για την παραμονή της χώρας σε θανατηφόρα επικίνδυνες για τους λαούς λυκοσυμμαχίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ