Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Στο σημερινό 4σέλιδο του «Ριζοσπάστη» για τη ΝΕΟΛΑΙΑ μπορούμε να διαβάσουμε:

- Συνέντευξη μπροστά στη συγκέντρωση της ΚΝΕ για τη Νεολαία, που θα γίνει το Σάββατο 17 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο κλειστό του Σπόρτιγκ. Μιλούν στο «Ριζοσπάστη» συντελεστές της εκδήλωσης.

- Δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ από καθηγητές, πανεπιστημιακούς, καλλιτέχνες, ανθρώπους του αθλητισμού.

- Αρθρο: «Ξανά τα ίδια με τους ίδιους ή ξανά τα ίδια με τους άλλους;». Ενα παράδειγμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

- Πρόταση για θέατρο και εκπτωτικά κουπόνια για παραστάσεις.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Να μην κάνουμε άλλο «σκόντο» στις ανάγκες μας με ΚΚΕ δυνατό

Συνέντευξη στο «Ριζοσπάστη» του Πέτρου Μαρκομιχάλη, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Μεγάλη συγκέντρωση για τη νεολαία διοργανώνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με σύνθημα: «Αρκετά! Δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια μας! Τώρα δυνατό ΚΚΕ».

Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 17 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο Σπόρτιγκ (στ. ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος).

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει συναυλία με τους: Γεράσιμο Ανδρεάτο, Βαγγέλη Κορακάκη, Kollektiva, Sober (Στέλιος Μαγαλιός).

Με αφορμή αυτό το νεολαιίστικο ραντεβού μπροστά στις εκλογές της 25ης Γενάρη, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δουλεύουν πολύμορφα για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης και απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στη νεολαία. Συγκεκριμένα, όπως μας λέει ο Π. Μαρκομιχάλης:

«Με το κάλεσμα για τη συγκέντρωση στο χέρι και τον "Οδηγητή", οργανώνουμε μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις σε κάθε χώρο που ζει, δουλεύει και μορφώνεται η νεολαία, σε κάθε γειτονιά της Αττικής.

Οι Οργανώσεις ήδη υλοποιούν ένα πλούσιο πρόγραμμα παρέμβασης σε χώρους μαθητείας και κατάρτισης, στις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, καταστήματα και επιχειρήσεις που δουλεύουν νέοι, σε αθλητικά κέντρα.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να έρθει και να ακούσει τι λέει το ΚΚΕ για το σήμερα και το αύριο, από πρώτο χέρι, στη συγκέντρωσή μας όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Κάθε νέος που προβληματίζεται, που λέει "κάτι πρέπει να γίνει", "δεν πάει άλλο", έστω και αν δε συμφωνεί σε όλα μαζί μας, δεν μπορεί να πάει στην κάλπη και να μην έχει ακούσει τι λέει και τι προτείνει το ΚΚΕ».

Με τα μάτια στραμμένα στην επόμενη μέρα των εκλογών


Αναφορικά με τα κριτήρια που πρέπει να έχουν οι νέοι όταν σταθούν μπροστά στις κάλπες, ο Π. Μαρκομιχάλης σημειώνει:

«Καλούμε τους νέους σήμερα, κρίνοντας με βάση την ίδια τους τη ζωή, αλλά και τις ανάγκες τους, να πάνε στην κάλπη με τα μάτια "στραμμένα" στην επόμενη μέρα.

Ο κάθε νέος και νέα να κάνει κριτήριο ότι σήμερα, αλλά και στο μέλλον που έχουμε μπροστά μας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες ώστε να ζούμε και να δουλεύουμε όλοι με αξιοπρέπεια, να καλύπτουμε όλες μας τις ανάγκες σε δουλειά, μόρφωση, υγεία, παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό.

Αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο για κάθε νέο και νέα σήμερα και όχι ποιος τάζει τα περισσότερα ψίχουλα. Οι απαιτήσεις μας από τη ζωή πρέπει να είναι για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε, έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε, έτσι πρέπει και να ψηφίσουμε.

Αυτά βέβαια δε θα έρθουν από μόνα τους, εμείς οι ίδιοι θα τα διεκδικήσουμε και θα τα κατακτήσουμε με την πάλη μας. Γι' αυτό την επόμενη μέρα των εκλογών ο λαός και η νεολαία έχουν ανάγκη ένα ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα στην πάλη και τους αγώνες. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα όχι απλά δεν έλειψαν, αλλά στήριξαν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της νεολαίας με όλους τους τρόπους.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές όλοι μιλάνε για "ελπίδα". Καμία κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτού του συστήματος δεν μπορεί να αποτελέσει λύση ή ελπίδα για τη νέα γενιά, το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Η ελπίδα είναι στα δικά μας χέρια: Δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα.

Οι νέοι που περιπλανιούνται από τη μισοδουλειά στην ανεργία και τα 5μηνα προγράμματα εκμετάλλευσης, οι νέοι εργαζόμενοι της κακοπληρωμένης δουλειάς και της ζωής - λάστιχο, οι νέοι στις σχολές μαθητείας που παλεύουν να μάθουν μια τέχνη, οι φοιτητές και σπουδαστές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που δίνουν μάχη να πάρουν το πτυχίο τους, είναι ανάγκη σήμερα με όλους τους τρόπους - και προφανώς και με την ψήφο τους - να απαιτήσουν, να απαιτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει και μας ανήκει.

Να μην κάνουμε άλλο "σκόντο" στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Να μην την "πατήσουμε" όπως οι προηγούμενες γενιές που, στο όνομα "να φύγουν αυτοί", ήρθαν "οι άλλοι" που κάνανε μία από τα ίδια ή και χειρότερα.

Γι' αυτό, λοιπόν, στις 25 Γενάρη: Δυνατό ΚΚΕ!».

Sober

Οι μόνοι αγώνες που δεν έχουν αποτέλεσμα είναι αυτοί που δε γίνονται. Και στους αγώνες ήταν και είναι μπροστάρης το ΚΚΕ και η Κομμουνιστική Νεολαία. Η ταξική συνείδηση δε δημιουργείται στα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά με σκληρή μελέτη και πάλη. Το σημερινό σύστημα δε διαχειρίζεται, μονάχα ανατρέπεται! Η μουσική από μόνη της δε φέρνει την αλλαγή, αλλά είναι χρέος αυτών που την δημιουργούν και την αναπαράγουν να πάρουν θέση. Και η δική μας θέση είναι στον αγώνα και στους δρόμους!

Τι λένε καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση στο Σπόρτιγκ

Στην εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το Σάββατο 17 Γενάρη στο Σπόρτιγκ, θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Αγαπημένοι καλλιτέχνες θα βρεθούν επί σκηνής και θα ενώσουν κι αυτοί τη φωνή τους με τη φωνή του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές της 25ης Γενάρη.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος μαζί με τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου, ο Βαγγέλης Κορακάκης, οι KollektivA και οι Sober (με τραγουδιστή τον Στέλιο Μαγαλιό) θα δώσουν το δικό τους ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση με αγαπημένα τραγούδια. Καλλιτέχνες, λοιπόν, μιλούν στο «Ριζοσπάστη» για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση του Σαββάτου, αλλά και για την πολιτική της σημασία.

Βαγγέλης Κορακάκης

Μουσικός

Μπροστά στις εκλογές στις 25 Γενάρη, αλλά και μπροστά στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΝΕ για τη Νεολαία το Σάββατο 17 Γενάρη στο Σπόρτιγκ, όπου συμμετέχω κι εγώ με τα τραγούδια μου: Θέλω να πω ότι η Ιστορία του ΚΚΕ και η συνέπειά του στους αγώνες αποτελούν τη μόνη εγγύηση και για την ψήφο του λαού.

Ξανά τα ίδια με τους ίδιους ή ξανά τα ίδια με τους άλλους;

Ενα παράδειγμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Eurokinissi

Οπως ανακοινώθηκε, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ φιγουράρει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας, ο κ. Φορτσάκης. Τη θέση αυτή, την κατέκτησε με το σπαθί του, αφού ως πρύτανης υλοποίησε κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στις σχολές. Γι' αυτό ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι ένας «δημοκρατικά εκλεγμένος πρύτανης σήκωσε για πρώτη φορά ανάστημα στις μειοψηφίες που παραλύουν τα δημόσια πανεπιστήμια ... Επιτέλους κάτι αλλάζει σε αυτόν τον τόπο».

Τι είναι αυτό που άλλαξε ο Φορτσάκης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας; Από τη θέση του πρύτανη πρωτοστάτησε στην εφαρμογή του «νόμου και της τάξης» ενάντια στις φοιτητικές διεκδικήσεις, την απαγόρευση στους συλλόγους να μεταφέρουν τις διεκδικήσεις τους, τη συχνή παρουσία αστυνομίας και ΜΑΤ στο χώρο της Πρυτανείας, το χτύπημα στις συλλογικές διαδικασίες και τους φοιτητικούς συλλόγους με τις προτάσεις του για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κτλ. Την ίδια στιγμή, τα μεγάλα προβλήματα στις σπουδές των φοιτητών όχι μόνο δε λύθηκαν, αλλά γιγαντώθηκαν, με τις σχολές να βουλιάζουν στα σκουπίδια, τις απολύσεις εργαζομένων, τις διαγραφές φοιτητών, τους φοιτητές από μετεγγραφή να βρίσκονται «στον αέρα», την υποβάθμιση της γνώσης, τις εταιρίες να αλωνίζουν στην Ερευνα κτλ. Η υποκρισία τους δεν έχει πάτο, αφού ο πρύτανης που φώναζε «έξω τα κόμματα από τις σχολές» τώρα βρέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ, αποδεικνύοντας ότι αυτό που ήθελε «έξω από τις σχολές» ο κ. Φορτσάκης είναι το οργανωμένο και πολιτικοποιημένο φοιτητικό κίνημα, το ΚΚΕ και τους αγώνες μας.

Η επιλογή της ΝΔ θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί χέρι - χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια σε όποιον αντιστέκεται.

Η «απάντηση» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να βάλει στην τελευταία θέση του δικού του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον κ. Πελεγρίνη, δηλαδή τον προηγούμενο πρύτανη του ΕΚΠΑ. Η επιλογή αυτή είναι άκρως αποκαλυπτική, αφού ο κ. Πελεγρίνης έχει υλοποιήσει μέχρι κεραίας την αντιλαϊκή πολιτική. Εχει ψηφίσει και στηρίξει όλους τους μειωμένους προϋπολογισμούς που στραγγαλίζουν οικονομικά τα ιδρύματα, έχει αποδεχτεί το PSI που κούρεψε 13 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του Πανεπιστημίου, έστειλε τις λίστες με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις, προσέλαβε εταιρία security, στηρίζει την παρουσία των εργολάβων στις σχολές, όπως στην καθαριότητα, που οδηγεί σε σχολές - χωματερές και απολύσεις εργαζομένων.

Ουσιαστικά έστρωσε το έδαφος για να έρθει ο επόμενος πρύτανης και να σαρώσει ό,τι έμεινε όρθιο από τον προηγούμενο. Η υποψηφιότητα Πελεγρίνη είναι ένα δείγμα από το πανεπιστήμιο που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι φοιτητές το έχουμε δοκιμάσει. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ το πανεπιστήμιο - επιχείρηση. Γι' αυτό και πρέπει να βγει ισχυρό το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που παλεύει σταθερά και αταλάντευτα για δωρεάν σπουδές, ολοκληρωμένη μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στη στρατηγική της ΕΕ που στηρίζουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

KollektivA

Και στην Κομμούνα να είμαι οπορτούνα;

Μέσα σε ένα περιβάλλον φόβου και θολούρας, ταξικά στοχευμένων εκκλήσεων για συναίνεση και συμβιβασμό που καλλιεργούν χαμηλές απαιτήσεις, πολιτικών αλγορίθμων που μοιράζουν ψίχουλα με φόντο την ενσωμάτωση, οδεύουμε προς τις εκλογές. Ας δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους μας στριμώχνουν σε μια ζωή που δε μας χωράει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στις 17 Γενάρη θα μοιραστούμε τα τραγούδια μας με τους νέους ανθρώπους που επιλέγουν να αντιστέκονται και να διεκδικούν, ξεπερνώντας κάθε φόβο και αυταπάτη.

Οι φωνές μας θα αντηχήσουν ακόμα μια φορά δυνατά!

Σταμάτης Κραουνάκης

Συνθέτης

Χρειαζόμαστε δυνατό ΚΚΕ. Το όχι του ΚΚΕ είναι αναγκαίο, επίκαιρο και απαραίτητο.

Γιατί στηρίζω ΚΚΕ

Ανθρωποι από τους χώρους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού μιλούν για τους λόγους που τους ωθούν να ψηφίσουν το ΚΚΕ, εξηγούν γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να είναι δυνατό το ΚΚΕ και συμβάλλουν στην ενδυνάμωσή του.

Καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι κι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, ερευνητές κι επιστήμονες δηλώνουν τη στήριξή τους και τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ και μπροστά στη μάχη των εκλογών της 25ης του Γενάρη.

Ο «Ριζοσπάστης» ξεκινά σήμερα τη δημοσίευση δηλώσεων στήριξης στο ΚΚΕ.

Τάσος Γκρους

Συνθέτης

Η ψήφος στο ΚΚΕ έχει λειτουργήσει διαχρονικά υπέρ των συμφερόντων του λαού και γι' αυτό δεν μπορεί να θεωρείται χαμένη ψήφος.

Ιωάννης Α. Μπαγιός

Καθηγητής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ και Γραμματέας του Συλλόγου Διδασκόντων

Στις εκλογές της 25 του Γενάρη στηρίζουμε για μία ακόμη φορά το ΚΚΕ, επειδή είναι με το δίκαιο του εργαζόμενου, μάχεται για την ίση διανομή του παραγόμενου πλούτου, αντιπαλεύει το ξένο και το ντόπιο κεφάλαιο υπέρ της εργατικής τάξης, τάσσεται ανοικτά υπέρ της μονομερούς κατάργησης του οποιουδήποτε χρέους δημιούργησαν οι πολιτικές αυτών που μας κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια και έτσι θα πρέπει να ενισχυθεί για να έχουν φωνή όλοι οι εργαζόμενοι.

Η στήριξή του είναι μονόδρομος για το λαό που συνθλίβεται τα τελευταία χρόνια από παλιούς και νέους εκκολαπτόμενους «σωτήρες», που θα τον βάλουν σε καινούργιες περιπέτειες. Δεν εκχωρούμε το δικαίωμα της δικής μας ζωής και των παιδιών μας σε κανέναν, παρά με αγώνα - όπως προτάσσει το ΚΚΕ - θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις.

Χρήστος Μιχαήλ

Γραμματέας Συλλόγου Εκτακτων Καθηγητών ΤΕΙ Αθήνας, μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου πρέπει να δώσουμε δύναμη στο ΚΚΕ με την ψήφο μας διότι είναι το μόνο Κόμμα που αποκαλύπτει στο λαό την αλήθεια και παλεύει για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι το μόνο Κόμμα που δείχνει στους εργαζόμενους το δρόμο της διεξόδου από τα σημερινά προβλήματά τους, αλλά συγχρόνως και τον αγωνιστικό τρόπο με τον οποίο πρέπει να τον βαδίσουν.

Σαν συμβασιούχος καθηγητής και ερευνητής, αλλά και σαν νέος άνθρωπος που βιώνω τις συνέπειες του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, δεν είναι δυνατό να σταθώ αδρανής. Εχω χρέος να αγωνιστώ οργανωμένα για Παιδεία και Ερευνα υψηλού επιπέδου στην υπηρεσία του λαού, για μόνιμη σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, για ελεύθερο χρόνο και για μισθό που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Με ισχυρότερο ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών, οι αγώνες μας θα αποκτήσουν νέα δυναμική και αισιοδοξία.

Αφροδίτη Κτενά

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Ψηφίζω ΚΚΕ από τότε που απέκτησα δικαίωμα ψήφου. Ποτέ δεν μπόρεσα να ψηφίσω κάτι άλλο κι ας ζοριζόμουν κι ας αμφέβαλλα κάποιες φορές. Ιστορικοί, συναισθηματικοί και ηθικοί κυρίως οι λόγοι. Αλλη κουβέντα αυτή. Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, όπως μάθαμε να τα λέμε, είναι η ψυχρή, τετράγωνη λογική που με οδηγεί χωρίς υποψία ταλάντευσης στη συστράτευση με το ΚΚΕ. Η λογική που λέει ότι η συστημική κρίση θέλει και συστημική προσέγγιση. Αυτό το έχει καταλάβει πολύ καλά ο αντίπαλος. Ωρα να το πάρουμε απόφαση κι εμείς. Αυτοί που διαφεντεύουν τον πλούτο των κοινωνιών, κι επιθυμούν τη «θεραπεία» κι «εξυγίανση» του συστήματός τους, με σπουδή και ζήλο ξανασχεδιάζουν το σύστημα στα μέτρα τους, με στρατιές ανέργων και φτωχών εργαζομένων με χαμηλό, στα όρια της επιβίωσης, εισόδημα και μορφωτικό επίπεδο, αναλώσιμων εξαρτημάτων των οποίων η παραγωγή, χρήση κι αντικατάσταση θα έχει το μικρότερο δυνατό κόστος για το σύστημα. Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση εμείς έχουμε ένα μόνο δρόμο: Να μην τους επιτρέψουμε να μας ισοπεδώσουν και να περάσουμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας τη ζωή μας, τον κόσμο, τα πάντα ΤΩΡΑ. Κι αυτόν το δρόμο, το δύσκολο αλλά και μόνο δρόμο, τον δείχνει κοντά έναν αιώνα τώρα με πείσμα κι επιμονή το ΚΚΕ. Κι αυτή μου η διαπίστωση δεν έχει ίχνος συναισθηματισμού. Εκεί με οδηγεί το μυαλό μου και η θέση μου στην κοινωνία ως μηχανικού, δασκάλας, επιστήμονα και γυναίκας.

Χρήστος Δ. Τουρτούρας

Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Γιατί ΚΚΕ το Γενάρη...

Πνέοντας τα λοίσθια η αστική τάξη σκαρφίζεται όλα τα μέσα εξαπάτησης του λαού, για μια ακόμη φορά, προβάλλοντας πολιτικές λύσεις είτε παραδοσιακής δεξιάς κοπής, όπου με αλαλαγμούς επιχειρείται η τρομοκράτηση του λαού και η καθήλωσή του σε δοκιμασμένες και αυτοκτονικές για τον ίδιο επιλογές, είτε ακροδεξιού, νεοναζιστικού και μισάνθρωπου εθνικιστικού προφίλ που κυοφορούνται στο πλαίσιο μιας μεθοδευμένης απαξίωσης κάθε έννοιας δημοκρατίας και ανθρωπισμού, είτε τέλος πολιτικές επιλογές που φιλοτεχνούνται με όρους νεοφιλελευθερισμού επενδυμένου με αριστερά τσιτάτα. Στο κομβικό αυτό σημείο, λοιπόν, ο λαός καλείται να αναλάβει το ιστορικό του καθήκον, αφενός μεν αμφισβητώντας το τέλος της Ιστορίας, αφετέρου δε αποτρέποντας την επανάληψή της αυτή τη φορά ως φάρσα. Είναι κεφαλαιώδες να αποδοθούν επιτέλους εμπράκτως τα εύσημα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ως το μόνο Κόμμα που στάθηκε ιστορικά ανέκαθεν αντάξιο της εμπιστοσύνης του λαού, αφού η δική του ιστορία θεμελιώθηκε στους λαϊκούς αγώνες και θυσίες, ταυτίστηκε και αποτέλεσε σάρκα από τη σάρκα του καταπιεσμένου και εκμεταλλευόμενου προλεταριάτου στη χώρα μας. Θεωρείται πλέον απαραίτητο το ΚΚΕ να αναδειχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ενισχυμένο στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση του Γενάρη. Δεν πρέπει ο λαός να εξαπατηθεί εκ νέου, αφού κάτι τέτοιο θέτει πλέον σοβαρά ζητήματα συλλογικής και ατομικής επιβίωσης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
5 ½ ιστορίες για την κρίση

clairy moustafellou

Η ομάδα ΑντίχειραΣ ολοκλήρωσε και ανεβάζει σύντομα το πρώτο της έργο με τίτλο «5 ½ ιστορίες για την κρίση». Εχει προηγηθεί η δεύτερη θέση που έλαβαν στο scratch night Bob Theatre Festival, διαγωνισμός για νεοσύστατες ομάδες, παρουσιάζοντας απόσπασμα του έργου.

5 ½ φανταστικές ιστορίες βασισμένες σε πραγματικά δημοσιεύματα εφημερίδων την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ενας μάγος, κάποιες μυστηριώδεις καλοντυμένες γυναίκες μέσα σε μια κρεαταγορά, μια ρευματοκλοπή, μια καμηλοπάρδαλη που περισσεύει σ' ένα ζωολογικό κήπο, ένας άστεγος που ζει σ' ένα νεκροταφείο. Ολα αυτά κάπου ή κάποτε, σ' έναν παράξενο κόσμο που δεν μπορεί παρά κάποτε να αλλάξει.

Σύλληψη - Κείμενο: Ομάδα ΑντίχειραΣ, Σκηνοθεσία: Θαλασσιά Αντωνοπούλου, Μουσική: Βιβή Φιλιππίδου, Επιμέλεια Κίνησης - χορογραφίες: Ολγα Σπυράκη, Σκηνικά: Αλέξης Γκούμας, Βαγγελιώ Νικολάου, Κοστούμια: Ματίνα Μπουκουβάλα, Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Παίζουν: Αντώνης Γουγής, Ελίνα Καπετάνου, Ηρα Ρόκου, Γιώργος Τσαγκαράκης.

«Ο Μηχανισμός» του Νικόλα Ασιμου από τους KollektivA

Εν μέσω «προεκλογικού πυρετού», οι KollektivA διαθέτουν δωρεάν την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Ο Μηχανισμός», του Νικόλα Ασιμου, εκφράζοντας έτσι τους... προβληματισμούς τους σε σχέση με ορισμένους «συναδέλφους»" τους και τη στάση που κρατούν απέναντι στα πράγματα σήμερα. Η συγκεκριμένη επανεκτέλεση έρχεται σε συνέχεια της ηχογράφησης του «Which side are you on? (2015)» και μαζί αποτελούν τον πρόλογο ενός mini album που θα κυκλοφορήσουν οι KollektivA με επαναπροσεγγίσεις σε κλασικά επαναστατικά τραγούδια χωρών της Ευρώπης που οι λαοί τους βρέθηκαν στη δίνη των δραματικών εξελίξεων της κρίσης και του εμφυλίου πολέμου.

Το album θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο και θα έχει τίτλο «The Re.Vol.ution Sessions».

Γιατί στηρίζω ΚΚΕ
Κώστας Θάνος

Ολυμπιονίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης

Εύχομαι η επιλογή των ανθρώπων μπροστά στην κάλπη να είναι αυτή που θα εκφράζει περισσότερο το λαό, την ίδια την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας. Εύχομαι χρόνια πολλά στο ΚΚΕ για τα 96 του χρόνια, να συνεχίσει την πορεία του και να βγει δυνατό.

Εμείς οι άνθρωποι της πάλης παλεύουμε και το έπαθλό μας είναι ο κότινος και τα μετάλλια, το ΚΚΕ τόσα χρόνια έχει αποδείξει ότι παλεύει στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους εργασίας και το έπαθλο του είναι το δίκιο των εργαζομένων, των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και όλων των ανθρώπων που προσπαθούν και μάχονται για μια καλύτερη μέρα.

Γρηγόρης Βασίλας

Μουσικός

Η μόνη αξιόπιστη δύναμη που μπορεί να σταθεί δίπλα στο λαό, στους αγώνες των εργαζομένων είναι το ΚΚΕ, σε αντίθεση με την κάλπικη αριστερά που φλερτάρει πλέον με την αστική εξουσία.

Στράτος Δαυίδ

Δρ. Ιατρικής Φυσικής, επιστημονικός συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας

Το ΚΚΕ είναι μια δύναμη που έγκαιρα ενημέρωσε για τη λαίλαπα των «μεταρρυθμίσεων» και προσπάθησε με όρους κινήματος να οργανώσει την αντίσταση του λαού. Η στήριξή του είναι χρέος όλων όσοι εναποθέτουν το μέλλον τους στους αγώνες και όχι στην εναλλαγή σωτήρων.

Γιάννης Κερασαρίδης

Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας

Εμείς οι μαθηματικοί, της Πανεπιστημονικής Κίνησης Μαθηματικών (ΠΑΚΙΜΑθ), απηχώντας τις απόψεις ενός πλατιού φάσματος συναδέλφων, υποστηρίζουμε με κάθε μέσο το ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται αταλάντευτα κι ασταμάτητα, για να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα με πραγματική ευημερία για το λαό και τα παιδιά του. Γι' αυτό χρειάζεται να είναι πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ και μέσα στο λαϊκό κίνημα και μέσα στο κοινοβούλιο.

Μιχάλης Τερζής

Συνθέτης

Η πολιτική της Ευρωζώνης δεν υπηρετεί δυστυχώς τον άνθρωπο, αλλά τα κέρδη των τραπεζών... Η καταστροφική πολιτική των «πρόθυμων» φιλοευρωενωσιακών κυβερνήσεων - εφαρμόζοντας τα κελεύσματα της αδίστακτης τρόικας - έχει προκαλέσει αβάσταχτο πόνο και δραματικές συνθήκες στη ζωή του λαού μας, που ταπεινώνουν και υποθηκεύουν την πατρίδα μας. Είναι ανάγκη να ανασκουμπωθούμε άμεσα και να σταθούμε δυνατοί, απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που μόνο δεινά μας επιφυλάσσει για το παρών και το μέλλον.

Εγγύηση του αγώνα, για να μπει φραγμός και να ανατραπεί η αδιέξοδη αυτή πολιτική, είναι η ισχυρή φωνή του ΚΚΕ στη Βουλή.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ