Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Να μην κάνουμε άλλο «σκόντο» στις ανάγκες μας με ΚΚΕ δυνατό

Συνέντευξη στο «Ριζοσπάστη» του Πέτρου Μαρκομιχάλη, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Μεγάλη συγκέντρωση για τη νεολαία διοργανώνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με σύνθημα: «Αρκετά! Δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια μας! Τώρα δυνατό ΚΚΕ».

Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 17 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο Σπόρτιγκ (στ. ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος).

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει συναυλία με τους: Γεράσιμο Ανδρεάτο, Βαγγέλη Κορακάκη, Kollektiva, Sober (Στέλιος Μαγαλιός).

Με αφορμή αυτό το νεολαιίστικο ραντεβού μπροστά στις εκλογές της 25ης Γενάρη, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δουλεύουν πολύμορφα για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης και απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στη νεολαία. Συγκεκριμένα, όπως μας λέει ο Π. Μαρκομιχάλης:

«Με το κάλεσμα για τη συγκέντρωση στο χέρι και τον "Οδηγητή", οργανώνουμε μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις σε κάθε χώρο που ζει, δουλεύει και μορφώνεται η νεολαία, σε κάθε γειτονιά της Αττικής.

Οι Οργανώσεις ήδη υλοποιούν ένα πλούσιο πρόγραμμα παρέμβασης σε χώρους μαθητείας και κατάρτισης, στις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, καταστήματα και επιχειρήσεις που δουλεύουν νέοι, σε αθλητικά κέντρα.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να έρθει και να ακούσει τι λέει το ΚΚΕ για το σήμερα και το αύριο, από πρώτο χέρι, στη συγκέντρωσή μας όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Κάθε νέος που προβληματίζεται, που λέει "κάτι πρέπει να γίνει", "δεν πάει άλλο", έστω και αν δε συμφωνεί σε όλα μαζί μας, δεν μπορεί να πάει στην κάλπη και να μην έχει ακούσει τι λέει και τι προτείνει το ΚΚΕ».

Με τα μάτια στραμμένα στην επόμενη μέρα των εκλογών


Αναφορικά με τα κριτήρια που πρέπει να έχουν οι νέοι όταν σταθούν μπροστά στις κάλπες, ο Π. Μαρκομιχάλης σημειώνει:

«Καλούμε τους νέους σήμερα, κρίνοντας με βάση την ίδια τους τη ζωή, αλλά και τις ανάγκες τους, να πάνε στην κάλπη με τα μάτια "στραμμένα" στην επόμενη μέρα.

Ο κάθε νέος και νέα να κάνει κριτήριο ότι σήμερα, αλλά και στο μέλλον που έχουμε μπροστά μας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες ώστε να ζούμε και να δουλεύουμε όλοι με αξιοπρέπεια, να καλύπτουμε όλες μας τις ανάγκες σε δουλειά, μόρφωση, υγεία, παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό.

Αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο για κάθε νέο και νέα σήμερα και όχι ποιος τάζει τα περισσότερα ψίχουλα. Οι απαιτήσεις μας από τη ζωή πρέπει να είναι για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε, έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε, έτσι πρέπει και να ψηφίσουμε.

Αυτά βέβαια δε θα έρθουν από μόνα τους, εμείς οι ίδιοι θα τα διεκδικήσουμε και θα τα κατακτήσουμε με την πάλη μας. Γι' αυτό την επόμενη μέρα των εκλογών ο λαός και η νεολαία έχουν ανάγκη ένα ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα στην πάλη και τους αγώνες. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα όχι απλά δεν έλειψαν, αλλά στήριξαν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της νεολαίας με όλους τους τρόπους.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές όλοι μιλάνε για "ελπίδα". Καμία κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτού του συστήματος δεν μπορεί να αποτελέσει λύση ή ελπίδα για τη νέα γενιά, το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Η ελπίδα είναι στα δικά μας χέρια: Δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα.

Οι νέοι που περιπλανιούνται από τη μισοδουλειά στην ανεργία και τα 5μηνα προγράμματα εκμετάλλευσης, οι νέοι εργαζόμενοι της κακοπληρωμένης δουλειάς και της ζωής - λάστιχο, οι νέοι στις σχολές μαθητείας που παλεύουν να μάθουν μια τέχνη, οι φοιτητές και σπουδαστές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που δίνουν μάχη να πάρουν το πτυχίο τους, είναι ανάγκη σήμερα με όλους τους τρόπους - και προφανώς και με την ψήφο τους - να απαιτήσουν, να απαιτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει και μας ανήκει.

Να μην κάνουμε άλλο "σκόντο" στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Να μην την "πατήσουμε" όπως οι προηγούμενες γενιές που, στο όνομα "να φύγουν αυτοί", ήρθαν "οι άλλοι" που κάνανε μία από τα ίδια ή και χειρότερα.

Γι' αυτό, λοιπόν, στις 25 Γενάρη: Δυνατό ΚΚΕ!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org