Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Γενάρη 2015 - αριθ. φύλλου: 12039


Μόνη ελπίδα του λαού δυνατό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα

Για ελπίδα μιλάει η ΝΔ, για την «ελπίδα που έρχεται» μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί, όμως, να είναι ελπίδα για το λαό η συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής κατεύθυνσης, του κεφαλαίου και της ΕΕ, έστω και από διαφορετικές διαδρομές; Τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ στα οποία ορκίζονται και οι δύο; Οι δεσμεύσεις και των δύο για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου; Η δέσμευση ότι ο λαός θα πληρώσει το χρέος; Ποια ελπίδα είναι τα ψίχουλα που υπόσχονται;

Ελπίδα για το λαό υπάρχει μόνο στον αγώνα για ανάκτηση των απωλειών του, για ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου, των αντιλαϊκών νόμων, στο δρόμο της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης. Ελπίδα για το λαό είναι η Λαϊκή Συμμαχία που παλεύει για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ. Γι' αυτό την επομένη των εκλογών χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  4   -   5,    9   -   11

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καμιά ανοχή...

Τα καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ και κατά συνέπεια προς το εργατικό - λαϊκό κίνημα για ανοχή όταν αναλάβει ο ίδιος τη διακυβέρνηση, πρέπει να προβληματίσουν τους εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα, ζητούν άλλοθι, ζητούν λευκή επιταγή, για να συνεχίσουν με λυμένα χέρια το σημερινό αντιλαϊκό δρόμο.

Η «αριστερά», που για να κυβερνήσει, ζητά την ανοχή του ΚΚΕ, είναι αυτή που θεωρεί «κοινό μας σπίτι» την ΕΕ των μονοπωλίων. Είναι αυτή που από σήμερα διακηρύσσει ότι θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή ότι θα σταθεί στο πλευρό των καπιταλιστών, κρύβοντας βεβαίως ότι αυτό σημαίνει συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής. Είναι αυτή που δηλώνει διά στόματος Τσίπρα ότι η διαπραγμάτευση θα γίνει «με σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ και στο πλαίσιο του ευρώ, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Είναι αυτή που αποκαλεί παλαβομάρα κάθε σκέψη εξόδου από την ΕΕ. Είναι αυτή που δηλώνει σήμερα ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι αυτή που βαφτίζει ανακούφιση τα ψίχουλα προς τους εξαθλιωμένους και παραπέμπει στη Δευτέρα Παρουσία την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων. Αυτή η «αριστερά» καμιά σχέση δεν έχει με τις ιστορικές παραδόσεις και τους αγώνες του κινήματος στη χώρα μας. Αυτή η «αριστερά» προσπαθεί με κόλπα να ξεγελάσει και να εκβιάσει όσους νιώθουν αριστεροί και ριζοσπάστες, να δώσουν τη στήριξή τους σε μια πολιτική υπέρ του κεφαλαίου.

Η ανοχή που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοχή για την εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου. Για να την εξασφαλίσει, καταφεύγει και στον εκβιασμό ότι αν δεν πάρει αυτοδυναμία, δε θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Αυτό το πρόγραμμα, όμως, είναι βαθιά αντιλαϊκό, γιατί όσα ψίχουλα τάζει στους εργαζόμενους, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε όσα υπόσχεται στο κεφάλαιο.

Η αξίωση του ΣΥΡΙΖΑ να έχει την ανοχή του ΚΚΕ, συνοδεύεται και από τον αισχρό ισχυρισμό ότι αν δεν κάνει κάτι τέτοιο το ΚΚΕ, «απέχει»! Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ανοχή στην κυβέρνησή του και κατά συνέπεια ζητά από τους εργαζόμενους αποχή από τους αγώνες, την ταξική πάλη. Ζητώντας ανοχή, ζητάνε παροπλισμένο εργατικό κίνημα, γιατί γνωρίζουν πως την επόμενη ημέρα των εκλογών, όλα αυτά που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση θα είναι εδώ. Γιατί γνωρίζουν πως θα διαψεύσουν γρήγορα αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες. Αυτό που θέλουν να ξεδοντιάσουν είναι τη δυνατότητα του λαού να οργανώνει την αντιπολίτευσή του στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίζεται, τη στιγμή που θα κυβερνούν μαζί διάφοροι πρόθυμοι.

Οπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας: «Αυτό που είναι αδιανόητο, είναι να ζητάει από το ΚΚΕ, στο όνομα μάλιστα της αριστεράς, να πάμε μαζί "να σώσουμε", όπως ο ίδιος είπε, την ΕΕ, το ευρώ, τους μονοπωλιακούς ομίλους, να ξεχάσει ο λαός όσα όλοι αυτοί του πήραν, όλα όσα έχασε. Λίγη τσίπα δεν βλάφτει!».


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 96 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΕΦ
«Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε... »

ΣΕΛ.  12  -  13

Προσφορά

Η Ευδοκία Μασμανίδη - Γιαννακοπούλου, στη μνήμη του αξέχαστου αδελφού της, αγωνιστή ΑΡΤΕΜΗ (ΜΑΚΗ) ΜΑΣΜΑΝΙΔΗ, προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ ενίσχυση.ΓΑΛΛΙΑ
Στρατοκρατούμενη ζώνη η πρωτεύουσα και άλλες πόλεις

ΣΕΛ.  17
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
Οδηγείται σε κλείσιμο και το τελευταίο εργοστάσιο

ΣΕΛ.  16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗ 2015
Φτάνουμε το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στο λαό

ΣΕΛ.  6   -   8


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org