Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΚΚΕ - ΚΚ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Οι λαοί να γυρίσουν την πλάτη σε όλους τους διαχειριστές του καπιταλισμού

Κοινή ανακοίνωση των δύο κομμάτων για την επίσκεψη Ραχόι στην Ελλάδα

Με τίτλο «Οι λαοί να γυρίσουν την πλάτη σε όλους τους διαχειριστές του καπιταλισμού» το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας και το ΚΚΕ εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση για την επίσκεψη Ραχόι στην Ελλάδα:

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, στην Ελλάδα, για να στηρίξει το κόμμα της ΝΔ, έρχεται μετά την ανάλογη εκδήλωση υποστήριξης του PODEMOS και της "Ενωμένης Αριστεράς" στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δυνάμεις του νέου δικομματισμού στην Ελλάδα προβάλλουν τους συμμάχους τους στην Ισπανία και στο όνομα του λεγόμενου "Μετώπου του Νότου" επιχειρούν να αποσπάσουν την ψήφο των εργαζομένων. Σκοπός, όμως, τόσο των "δεξιών", όσο και των "αριστερών" διαχειριστών δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την ενίσχυση των αυταπατών ότι η ΕΕ και ο καπιταλισμός μπορούν να γίνουν "βιώσιμοι" για τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ και το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας καταδικάζουν τη διεθνή επιχείρηση παραπλάνησης των λαών που στήνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη των συμμάχων τους, και καλούν τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε όλους τους διαχειριστές του καπιταλισμού που χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να αρπάξουν την ψήφο του λαού και να εφαρμόσουν σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική.

Η απάντηση που αντιστοιχεί στα συμφέροντα του ισπανικού και του ελληνικού λαού είναι ισχυρό ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org