Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ερωτήματα από κατάθεση μάρτυρα

...και προσπάθειες εκφοβισμού από τον Λαγό

Ως ένας «άλλος άνθρωπος» εμφανίστηκε χτες, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο Κώστας Τατσιόπουλος, γείτονας των Αιγύπτιων αλιεργατών, που υπέστησαν την άγρια δολοφονική επίθεση από το τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής στο σπίτι τους. Σημειώνεται ότι για τον εν λόγω μάρτυρα το δικαστήριο είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγή για να έρθει να καταθέσει. Χτες, μάλιστα, ρωτήθηκε από την πρόεδρο, Μ. Λεπενιώτη: «Εσείς δεν είστε ο Κωνσταντίνος Τατσιόπουλος; Αυτά που σας διαβάζω, εσείς τα έχετε πει». Μάλιστα, του έδειξε την υπογραφή του σε προηγούμενη κατάθεσή του στην προανάκριση, ζητώντας να μάθει αν είναι η δική του!

Πιο συγκεκριμένα, ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν πλησίασε το σπίτι των αλιεργατών μαζί με τους άλλους γείτονές του, παρά μόνο όταν έφυγε το τάγμα εφόδου των χρυσαυγιτών, γιατί, όπως έλεγε σε όλους τους τόνους, «φοβόνταν να πλησιάσουν». Ακόμα, κατέθεσε ότι το μυαλό όλων των γειτόνων πήγε στη Χρυσή Αυγή. Χτες, κατέθεσε ότι οι χρυσαυγίτες που συμμετείχαν στην επίθεση ήταν πιτσιρικάδες που φορούσαν βερμούδες και κουνούσαν το βαν των αλιεργατών και έφυγαν σε δευτερόλεπτα. Επιπλέον, ο μάρτυρας, που είχε καταθέσει ότι το μπουλούκι που ήταν έξω από το σπίτι των αλιεργατών ήταν χρυσαυγίτες και ότι είχε ακούσει πως έκαναν διάφορα εκείνη την εποχή, όταν ρωτήθηκε χτες τι εννοεί «διάφορα», απάντησε ότι μοίραζαν τρόφιμα!

Κατέθεσε, επίσης, ότι είδε τους Αιγύπτιους αλιεργάτες να κουβαλάνε τον τρίτο αλιεργάτη χτυπημένο. Είπε συγκεκριμένα: «Τον έβγαζαν από το σπίτι για να τον βάλουν στο ασθενοφόρο. Τον κρατούσαν, δεν μπορούσε να κινηθεί μόνος του, ήταν λιπόθυμος. Ηταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Εσταζαν τα αίματα...».

«Φοβάστε; Σας έχουν απειλήσει;», ρωτήθηκε πολλές φορές από το δικαστήριο.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπού Χάμαντ Σάαντ, που επανέλαβε απαντώντας στους υπερασπιστές των χρυσαυγιτών: «(...) Ο αδελφός μου αλλά και κάποιοι πελάτες μού είχαν πει ότι ο Λαγός (σ.σ. ο χρυσαυγίτης βουλευτής και περιφερειάρχης Πειραιά) έλεγε "γιατί οι Αιγύπτιοι να έχουν μαγαζί και να πουλάνε ψάρια και να μην το έχει Ελληνας... να δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή"». Είπε επίσης για τις επιθέσεις των χρυσαυγιτών: «Οταν το κάνουν, λένε ότι είναι η Χρυσή Αυγή και μετά όταν τους πιάνουν δεν το λένε». Μάλιστα, για τη μέρα της άγριας δολοφονικής επίθεσης από το τάγμα εφόδου, είπε πως η επίθεση προέρχεται από χρυσαυγίτες «επειδή ποτέ κανένας Ελληνας δεν είχε χτυπήσει πριν ξένους. Αυτοί κάνουν αυτά τα πράγματα»...

Αξίζει, τέλος, να τονιστεί ότι ο υπόδικος χρυσαυγίτης βουλευτής Γ. Λαγός, της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, σε μια επιχείρηση να εκφοβίσει όσους αναφέρονται στα όσα έχει κάνει, έστειλε με περισσό θράσος εξώδικα για τα σχετικά ρεπορτάζ στην «Αυγή», στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ΕΡΤ. Μάλιστα, χτες, στη δίκη χρυσαυγίτες άρχισαν γι' ακόμη μια φορά να φωτογραφίζουν κοινό και δημοσιογράφους με τα κινητά τους... Εξαιτίας αυτού, έγινε παρατήρηση από την πρόεδρο του δικαστηρίου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org