Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ΕΕ δεν βελτιώνεται για τους λαούς, μόνο ανατρέπεται

Παρέμβαση στη χτεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Στη συζήτηση για την «κατάσταση στην ΕΕ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας ότι η ΕΕ μόνο φτώχεια και ανεργία επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Χειρότερη η κατάσταση της Ενωσης, ομολογήσατε, κ. Γιούνκερ. Ο σημερινός ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, η ανεργία, η φτώχεια, η φορολεηλασία, ο ξεριζωμός των αγροτών, τα αδιέξοδα των νέων με απλήρωτη εργασία και μετανάστευση σίγουρα θα χειροτερέψουν. Και στην Ελλάδα των μνημονίων και παντού.

Η Ενωση δεν κινδυνεύει, είπατε. Κινδυνεύουν, όμως, οι λαοί. Θύματα ανταγωνισμών μεγαθηρίων, για Ενέργεια, αγωγούς, αγορές. Δίνετε κοινό στρατηγείο για επεμβάσεις σε Μ. Ανατολή και Αφρική και νέους ανέργους, μισθοφόρους εθελοντές για τα θύματά σας, τους πρόσφυγες, σαν τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα.

Προτείνετε περισσότερη εκμετάλλευση, φθηνότερους εργαζόμενους, περισσότερα κονδύλια και κέρδη στα μεγαθήρια, όπως ζητάει περισσότερη ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας παλιά και νέα σοσιαλδημοκρατία (Ολάντ, Ρέντσι, Τσίπρας) για ενίσχυση των μεγαθηρίων, όχι για αυξήσεις μισθών, συντάξεων, αφού κι αυτοί τσακίζουν του λαούς τους εξίσου με την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και την Μέι του Brexit.

Η ΕΕ δεν βελτιώνεται. Ο καπιταλισμός μόνο ανεργία, φτώχεια και πολέμους εγγυάται. Η σαπίλα δεν γιατρεύεται. Ανατρέπεται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ