Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσποιείται την αμέτοχη η ΕΕ για την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης στη Λετονία

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Tην πάγια τακτική της να αφήνει ασχολίαστα τα ουσιαστικά ζητήματα που τίθενται στις Ερωτήσεις της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ακολούθησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απάντησή της στην Ερώτηση για την περαιτέρω ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης στη Λετονία.

Στη σχετική Ερώτηση ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνιζε ότι μετά τους αντικομμουνιστικούς νόμους, τις διώξεις και τις φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων, η κυβέρνηση της Λετονίας προώθησε αλλαγές στον ποινικό κώδικα για τη δίωξη κάθε πολιτικής δραστηριότητας που αποσκοπεί σε ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία.

Οπως σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, «με αυτήν τη στάση - που δεν εκπλήσσει καθώς η ΕΕ πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό και τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκαλύπτει συνειδητά την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και την αφαίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών από εργαζόμενους. Η δήλωση ότι "η Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρέμβει στην εθνική νομοθετική διαδικασία με στόχο την τροποποίηση του λετονικού ποινικού κώδικα" δεν πείθει ούτε τον πιο καλοπροαίρετο, είναι προκλητική, όταν είναι γνωστό ότι με κάθε ευκαιρία η ΕΕ παρεμβαίνει ποικιλοτρόπως σε κράτη εντός και εκτός ΕΕ με πρόσχημα την παραβίαση "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" ή της "δημοκρατίας" προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων που υπηρετεί.

Η ΕΕ συστηματικά επιδιώκει με αντικομμουνισμό και παραχάραξη της Ιστορίας να χειραγωγήσει εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις, πρώτα και κύρια της νεολαίας και να συκοφαντήσει τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό. Λίγες μέρες πριν διοργάνωσαν αντικομμουνιστική σύναξη στο πλαίσιο της ονομαζόμενης "Ευρωπαϊκής μέρας μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων", αναγορεύοντας τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία, εξισώνοντας προκλητικά τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού.

Δεν θα τα καταφέρουν. Με αυτές τις ενέργειες δείχνουν την ανησυχία τους, παρά τους πανηγυρισμούς τους περί "ανεπίστρεπτης νίκης" του καπιταλισμού. Τους προβληματίζει ότι οι λαοί σε αυτές τις χώρες ακόμα συγκρίνουν και αναλογίζονται τι είχαν και τι έχασαν, ζώντας σήμερα την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αυτό άλλωστε δείχνει και άλλη μία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε προ ολίγων ημερών και τα αστικά ΜΜΕ, διεθνή και εγχώρια, έθαψαν και που παρουσιάζει ότι μεγάλα τμήματα των λαών στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης αναπολούν τη ζωή και τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού.

Οι λαοί έχουν μνήμη και πείρα και μπορούν να υπερασπιστούν την ιστορική αλήθεια, η νεολαία με τον αγώνα της μπορεί να την αναζητήσει και να τη γνωρίσει, ανοίγοντας συνολικά με τη δική τους οργανωμένη πάλη το δρόμο για την ανάκτηση των απωλειών τους, την ικανοποίηση των σύγχρονων διευρυμένων αναγκών τους, για την εργατική - λαϊκή εξουσία, ανατρέποντας αυτούς που σήμερα έχοντας την εξουσία, τους κλέβουν τον ιδρώτα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ