Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προβάλλει την αποτελεσματικότητά της για το κεφάλαιο

Eurokinissi

Τις τελευταίες πινελιές στο λόγο που ετοιμάζει για τη ΔΕΘ βάζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, έτοιμος να προβληθεί το κόμμα του ως ικανότερος διαχειριστής για λογαριασμό του κεφαλαίου σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υποσχόμενος επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, φοροελαφρύνσεις κύρια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, δημιουργία ενός πιο «φιλο-επενδυτικού» περιβάλλοντος κ.ά.

Σε αυτή τη βάση και προετοιμαζόμενος για την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη, χτες συναντήθηκε με εκπροσώπους «παραγωγικών φορέων» της πόλης και της Βορείου Ελλάδας. Ειδικότερα συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Αργότερα, είχε συνάντηση και με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

Κατά πληροφορίες, ο Κυρ. Μητσοτάκης, πέρα από μια «λελογισμένη» μείωση του ΕΝΦΙΑ σε βάθος χρόνου, μελετά και άλλες 2-3 εξαγγελίες που σκέφτεται να σερβίρει από βήματος ΔΕΘ ως υποσχέσεις ενός «εν δυνάμει» πρωθυπουργού, όλες με ...μέτρο, βέβαια, και στο πλαίσιο της «συμφωνίας αλήθειας» που θέλει να πλασάρει στο λαό, ώστε να μειώσει κι άλλο τις απαιτήσεις του αρκούμενος σε κάποια ψίχουλα από το τραπέζι των εκμεταλλευτών του, σηκώνοντας αγόγγυστα κι άλλα βάρη στο όνομα της ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Παραπέρα, χτες, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπου συζήτησαν το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

  • Αντικείμενο κοκορομαχίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν οι δηλώσεις Γιούνκερ για μέτρα ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, αφού χαιρέτισε τις δηλώσεις Γιούνκερ, σημείωσε ότι είναι ακατανόητοι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης, που με την «ιδεοληψία της έχει χάσει κάθε ευρωπαϊκή ευκαιρία».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ