Παρασκευή 3 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκδήλωση μνήμης και αγώνα με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, διοργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και καλούν τον αθηναϊκό και τον πειραϊκό λαό την Τετάρτη 8 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στις 6 και 9 Αυγούστου συμπληρώνονται 56 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ και υπογραμμίζει: «56 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους».

Εξακολουθούν να υπάρχουν, τονίζεται αμέσως μετά, στον κόσμο 30.000 περίπου πυρηνικές κεφαλές, οι ΗΠΑ προωθούν το πρόγραμμα ΝΜD (Εθνική Πυραυλική Αμυνα) που παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες και ανοίγει το δρόμο για νέους εξοπλισμούς. Με το πρόγραμμα αυτό οι Αμερικανοί στοχεύουν στην εδραίωση της πλήρους κυριαρχίας τους μέσω της πυρηνικής υπεροχής.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση, επισημαίνεται: «Οι λαοί όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας εγκληματικός οργανισμός στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Οι κινητοποιήσεις στο Σιάτλ, στην Ουάσιγκτον, στην Πράγα, στο Νταβός, στο Κεμπέκ, στο Γκέτεμποργκ, στη Γένοβα, δείχνουν ότι οι αγώνες των λαών αναπτύσσονται και δυναμώνουν. Δυναμώνουν το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό μέτωπο. Αυτό θα βάλει φρένο σήμερα. Αυτό θα τσακίσει αύριο τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη».

Στη Θεσσαλονίκη

Εξάλλου τη Δευτέρα 6 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη μαύρη επέτειο, διοργανώνει πικετοφορία που θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Βενιζέλου με κατεύθυνση το Αμερικανικό Προξενείο.

Στην Καβάλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει συγκέντρωση στο λιμάνι δίπλα στο χώρο του Τελωνείου, επίσης τη Δευτέρα 6 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. Οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν πορεία - λαμπαδηφορία στον παραλιακό δρόμο της πόλης και θα καταλήξουν στο πάρκο Φαλήρου, όπου θα γίνει ομιλία και θα ακολουθήσει συναυλία από ντόπιους καλλιτέχνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ