Παρασκευή 3 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσημη πρεμιέρα έκανε ο «τρομονόμος»

Για τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα κατηγορείται ο Δ. Πολυδωρόπουλος

Επίσημη πρεμιέρα είχε χτες ο νέος «τρομονόμος», αφού είναι η πρώτη φορά που ασκείται ποινική δίωξη με βάση το νόμο 2928/2001 που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιούνη, ενώ μετά το φιάσκο και την αποτυχία της αστυνομίας να συλλάβει τον κακοποιό, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί κλίμα τρομολαγνίας στην κοινή γνώμη.

Ο 24χρονος Δημ. Πολυδωρόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τον αναρχικό χώρο, οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και για τέσσερις ώρες παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο.

Οι εισαγγελείς κ.κ. Τσούλκας και Αγγελόπουλος, μετά τη μελέτη της δικογραφίας, απάγγειλαν κατά του Δ. Πολυδωρόπουλου κατηγορίες για τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα. Ειδικότερα, ο Δ. Πολυδωρόπουλος κατηγορείται:

  • Για σύσταση και συμμορία εγκληματικής οργάνωσης από τις 27 Ιούνη οπότε και μπήκε σε ισχύ ο νέος «τρομονόμος» μέχρι την 1η Αυγούστου, μέρα που συνελήφθη ο 24χρονος Δ. Πολυδωρόπουλος, με βάση το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το νέο «τρομονόμο» (2928/2001). Στην παραπάνω περίπτωση ανήκει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
  • Για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών από κοινού με τον Κ. Πάσσαρη και άλλους, με σκοπό τη διάθεσή τους σε ομάδα για διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων.
  • Για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών. Ολα τα παραπάνω αδικήματα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Επίσης σε βαθμό πλημμελήματος, ασκήθηκε δίωξη για παράνομη οπλοφορία, υπόθαλψη εγκληματία και παράνομη κατοχή και λειτουργία ασυρμάτων. Να σημειωθεί εδώ ότι η παράνομη οπλοφορία αφορά μόνο τον Κ. Πάσσαρη.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί, στη σχετική παραγγελία τους προς την 8η τακτική ανακρίτρια, Φωτεινή Αθανασίου, συμφωνούν να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, όχι μόνο για τον Κώστα Πάσσαρη, αλλά και για όποιους προκύψει από την έρευνα ότι έκαναν χρήση του διαμερίσματος στο Νέο Κόσμο επί της οδού Ιππάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Πολυδωρόπουλος ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα ότι γνώρισε τον Κ. Πάσσαρη στη φυλακή, ενώ η εκ νέου επαφή μαζί του έγινε μετά το αιματηρό επεισόδιο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο μέσω Ρουμάνων φίλων του Πάσσαρη. Αποτέλεσμα της νέας επαφής τους ήταν να δώσει ο Δ. Πολυδωρόπουλος κλειδί του διαμερίσματός του στον Κ. Πάσσαρη και να τον φιλοξενεί στο σπίτι του.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι με τις διατάξεις του νέου «τρομονόμου», το αδίκημα της σύστασης και συμμορίας ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ με το νέο νόμο προβλέπεται κάθειρξη μέχρι και δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος Δημήτρης Πολυδωρόπουλος, φέρεται να βοήθησε τις διωκτικές αρχές με την κατάθεσή του και νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το γεγονός αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπισή του με μεγαλύτερη επιείκεια, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του νέου νόμου για το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετσι έφεραν τους «τρομονόμους»(2009-09-29 00:00:00.0)
Κατηγορίες κατά δύο ακόμα εισαγγελέων(2006-07-12 00:00:00.0)
Από τη διαδήλωση στην έκδοση(2004-06-17 00:00:00.0)
Στις φυλακές οι 7 συλληφθέντες(2003-06-26 00:00:00.0)
«Εμείς γι' αλλού πηγαίναμε...»(2001-10-25 00:00:00.0)
Παραιτήθηκε για την αποτυχημένη επιχείρηση(2001-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ