Παρασκευή 3 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βασιλικότερη... του υπουργείου η ΓΣΕΕ

Στο μεταξύ, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και, κυρίως, η ολοφάνερη επιδίωξη της κυβέρνησης να την εκμεταλλευτεί, ώστε να προωθήσει τα αντιασφαλιστικά της σχέδια, προκάλεσε αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις από συνδικαλιστικούς φορείς. Αναστάτωση, που δεν καθησυχάστηκε - απολύτως δικαιολογημένα - από την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, που σημείωνε, ότι «η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την επίμαχη οδηγία της ΕΕ αποκλειστικά και μόνο στα ασφαλιστικά συστήματα στα οποία είναι υποχρεωμένη», χωρίς όμως να διευκρινίζει ποια είναι αυτά ή οτιδήποτε άλλο σχετικό.

Η μόνη, η οποία πλέει - όπως φαίνεται - σε πελάγη επανάπαυσης και εφησυχασμού, είναι η ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία... βασιλικότερη και του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η ανάγνωση της συγκεκριμένης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έγινε με λάθος τρόπο. Ο θόρυβος που προκαλείται γύρω από το ζήτημα αυτό δε δικαιολογείται, αφού στην ουσία πρόκειται για μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έχει υπάρξει εδώ και καιρό σε προσφυγή από μεμονωμένο υπάλληλο για συγκεκριμένη υπόθεση. Συνεπώς, οι αποφάσεις δεν έχουν ούτε καθολικό ούτε δεσμευτικό χαρακτήρα...».

Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για να... διαβάζονται σωστά οι αποφάσεις και οι κατευθύνσεις της ΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ