Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση χτες στην ΠΥΡΚΑΛ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης, στο χώρο του εργοστασίου ΠΥΡΚΑΛ των ΕΑΣ, στον Υμηττό, προχώρησαν οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από ένα μήνα. Στο χώρο του εργοστασίου (στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας) βρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, που μετέφερε στους εργαζόμενους ότι το Κόμμα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, με παρεμβάσεις μέσα κι έξω από τη Βουλή, για να πληρωθούν άμεσα.

Απαντώντας στην ανησυχία των εργαζομένων για την πορεία του εργοστασίου, η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι απαιτείται να ενισχυθεί η πάλη, για να μπει φρένο στην πορεία απαξίωσης, που εδώ και χρόνια κλιμακώνεται με τον οικονομικό στραγγαλισμό από όλες τις κυβερνήσεις. Σημείωσε ότι αυτή η πορεία συνδέεται με την υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ, στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας», με επιπτώσεις τόσο στη ζωή των εργαζομένων στην αμυντική βιομηχανία, όσο και στην απαξίωση των στρατηγικών υποδομών της χώρας.

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αμυντική βιομηχανία, που έχει πολύ μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, δείχνει τα αδιέξοδα αυτού του δρόμου ανάπτυξης, επομένως και την προοπτική της πάλης που πρέπει να έχει ο αγώνας των εργαζομένων, τόσο για να βάλουν εμπόδια σε αυτήν την πορεία σήμερα, όσο και για να την ανατρέψουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ