Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΒ ΕΑΒ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απάντηση στη γνωστή μέθοδο συκοφάντησης των εργαζομένων

Την μέθοδο συκοφάντησης των εργαζομένων και των αγώνων τους, αποπροσανατολισμού και καλλιέργειας «κοινωνικού αυτοματισμού» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και σε βάρος των εργαζομένων στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ), όπως κάνει και στη ΛΑΡΚΟ κ.α., καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ ΕΑΒ του ΚΚΕ, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέες περικοπές στους εργαζόμενους της ΕΑΒ.

Η Κομματική Οργάνωση επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για να δικαιολογήσουν την επίθεσή τους, χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι το προσωπικό της ΕΑΒ είναι "βολεμένο" και "μη παραγωγικό", με αποτέλεσμα την άσχημη οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Πρόκειται για τη γνωστή συνταγή του "κοινωνικού αυτοματισμού", η οποία όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διαχρονική πορεία υποβάθμισης της εταιρείας, για την οποία μόνο οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται. Η απαξίωση των τεράστιων δυνατοτήτων της ΕΑΒ αποτελεί έργο όπου εναλλάξ έχουν πρωταγωνιστήσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις».

Αναδεικνύοντας τις περικοπές σε μισθοδοσία, την κατάργηση δικαιωμάτων, που φτάνει στο να μη δίνεται ούτε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα σε μια αμυντική βιομηχανία, όπως και τις πολιτικές απαξίωσης του εργατικού δυναμικού και της ίδιας της ΕΑΒ, που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπογραμμίζει: «Ολες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα πέταξαν στα σκουπίδια σημαντικές δυνατότητες παραγωγής, όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι ανεμογεννήτριες και πολλά άλλα. Οι ίδιες μετέτρεψαν την ΕΑΒ σε φατουρατζή της "Lockheed Martin", η οποία εισπράττει πακτωλό εκατοντάδων εκατομμυρίων από το ελληνικό Δημόσιο για να αφήνει ψίχουλα στην ΕΑΒ, η οποία υλοποιεί τα προγράμματα».

Και ξεκαθαρίζει: «Αν το υπουργείο θέλει να βρει "ατασθαλίες", "αναξιοκρατίες" και "βολεμένους", ψάχνει άδικα στις τσέπες των εργαζομένων. Ας ρίξει καλύτερα μια ματιά στις διακρατικές συμφωνίες εξοπλισμών, στα "αντισταθμιστικά οφέλη" και στην κυβερνητική αλληλογραφία με την πρεσβεία και την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Πηγή και αιτία της απαξίωσης της ΕΑΒ, η οποία πάει χέρι χέρι με το πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων σε αυτήν, είναι η πολιτική που δένει τα συμφέροντα της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με τις ΝΑΤΟικές και ευρωενωσιακές κατευθύνσεις. Οι οποίες εδώ και δεκαετίες προβλέπουν το στραγγαλισμό των "περιφερειακών" αμυντικών βιομηχανιών προς όφελος των κολοσσών του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ