Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στην «Καρυπίδης»

Συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και παλεύοντας ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να εξασφαλίσει συναίνεση στα αντεργατικά της σχέδια. Χτες, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν για τα δεδουλευμένα. Στη συνέχεια, μέσα από Γενική Συνέλευση, επαναβεβαίωσαν την απόφαση να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας.

Από την περασμένη Παρασκευή, η επιχείρηση ζητάει από τους εργαζόμενους να υπογράψουν εξουσιοδότηση ότι δίνουν εντολή σε δύο δικηγόρους, προφανώς της εταιρείας, να ασκήσουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της εταιρείας κατά τη συζήτηση της αίτησης άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης (άρθρο 106Β) που θα γίνει στις 15 Ιούνη. Στην τελευταία παράγραφο, μάλιστα, εντός εισαγωγικών, αναφέρει και ημερομηνίες που υποτίθεται ότι θα γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Το Πανελλαδικό Σωματείο των Εργαζομένων στην επιχείρηση καλεί τους εργαζόμενους να μη συναινέσουν, να μη συμβιβαστούν. Σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η υπογραφή αυτής της εξουσιοδότησης σημαίνει συναίνεση στην καταδίκη μας. Δεν υπάρχει καμία διασφάλιση, κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι θα αποπληρώσει και ότι δεν θα "κουρέψει" τις οφειλές, γιατί από τη στιγμή που θα γίνει δεκτό το αίτημά της, δεν θα μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας, γιατί θα έχει ασυλία».

Στο μεταξύ, στην απόλυση τριών εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία της βιομηχανίας «Λεβεντέρης» στο Βόλο. Αμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα σε Γενική Συνέλευση να προχωρήσουν σε 4ωρες επαναλαμβανόμενες καθημερινές στάσεις εργασίας από χτες (8 π.μ. - 12 μ.). Τις απολύσεις καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org