Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση για το Πάρκο Τρίτση την Πέμπτη 16 Ιούνη

Στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων και πορεία προς το πάρκο

Με κεντρικό σύνθημα «Το Πάρκο Τρίτση είναι λαϊκή περιουσία», η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ διοργανώνει την Πέμπτη 16 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων και πορεία προς το πάρκο. «Κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα - ανοιχτό στο λαό», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ, όπου καταδεικνύονται οι ευθύνες για τη σημερινή τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πάρκο και ζητούνται συγκεκριμένα μέτρα διεκδίκησης για τη λειτουργία του.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται:

«Η κατάσταση στο Πάρκο Τρίτση είναι πλέον οριακή, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής απουσίας σταθερής και επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης. Οι μόλις 3 εργαζόμενοι του πάρκου παραμένουν απλήρωτοι από το Μάη του 2015. Τα προβλήματα στις υποδομές του πάρκου παραμένουν και οξύνονται και επιπλέον: μειώνεται η στάθμη του νερού των λιμνών και εξαντλείται η γεώτρηση που τις τροφοδοτεί, δεν έχει γίνει αποψίλωση, ενώ είμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και ο χώρος της κάτω καφετέριας, που πλέον δε λειτουργεί, έχει γίνει εστία μόλυνσης.

Η σημερινή κατάσταση στο πάρκο δεν είναι ούτε τυχαία ούτε οφείλεται σε ανικανότητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Μεγάλες ευθύνες έχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει αφήσει το πάρκο στην τύχη του και πλέον μιλάει ευθέως για πάρκο που θα λειτουργεί με ίδια έσοδα. Ευθύνες έχει ο ΑΣΔΑ, που το Σεπτέμβρη του 2014 πανηγύριζε για την τροπολογία Μανιάτη, που μετέφερε την ευθύνη λειτουργίας του πάρκου στον ΑΣΔΑ χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Ευθύνες έχουν οι δημοτικές αρχές Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, που κάνουν μια αποπροσανατολιστική κουβέντα για το διοικητικό σχήμα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη μη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου είναι λαϊκή περιουσία.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της πάλης του λαού της περιοχής για την υπεράσπιση του Πάρκου Τρίτση, που αποτελεί το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου μέσα στην Αθήνα και πραγματική ανάσα ζωής για τους εργάτες, τη νεολαία της Δυτικής Αθήνας και του λεκανοπεδίου συνολικά.

Το πάρκο πρέπει να είναι χώρος πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, με ελεύθερη και δωρεάν χρήση. Να σταματήσει κάθε άμεση ή έμμεση συζήτηση για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση.

Το πάρκο δημιουργήθηκε και κυρίως προστατεύτηκε με τους αγώνες του λαού της περιοχής. Η περιφρούρηση του χαρακτήρα του αποτελεί και σήμερα υπόθεση του λαϊκού κινήματος, που διεκδικεί:

  • Να πληρωθούν εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι του πάρκου και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία τους.
  • Επαρκή, πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Εκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
  • Πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ