Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Ανακοίνωση με αφορμή την εξαγγελία κέντρου φιλοξενίας

Στα Γρεβενά, με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου για το Προσφυγικό, Γ. Κυρίτση, για δημιουργία πρότυπου κέντρου προσφύγων στα Πατώματα, το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 23 Μάη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία «τη μη αποδοχή δημιουργίας χώρου φιλοξενίας προσφύγων/ μεταναστών εντός διοικητικών ορίων του Δήμου Γρεβενών».

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα: «Με ευθύνη της δημοτικής αρχής, η συζήτηση μεταφέρθηκε από το απορρίπτουμε κέντρο υποδοχής προσφύγων στα "Πατώματα" στο δε θέλουμε κανέναν πρόσφυγα. Με ευθύνη της δόθηκε βήμα σε καλυμμένους χρυσαυγίτες μέσα στο κοινό να εκδηλώσουν τις ρατσιστικές απόψεις τους, αλλά και να σπείρουν ένα κλίμα φόβου κατά των κατατρεγμένων προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας με τις αποφάσεις της ΕΕ, των κομμάτων που τη στηρίζουν και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σ' αυτήν την προσπάθεια, βρήκε άξιο συμπαραστάτη τη μείζονα αντιπολίτευση, που, με την εισήγηση του επικεφαλής της έδωσε τον τόνο, τον οποίο ακολούθησαν με τις τοποθετήσεις τους και οι σύμβουλοί της, μιλώντας για βιασμούς, πορνεία κ.τ.λ.

Στην όλη προσπάθεια συνέβαλαν πρώην εκλεγμένοι, στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, μιλώντας για αλλοίωση του πληθυσμού και χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση στην περιοχή, λες και για τη φτώχεια, την ανεργία και την ερήμωση των χωριών δεν είναι υπεύθυνοι αυτοί και τα κόμματα που τόσο πιστά υπηρέτησαν.

Η απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία - αυτονόητα δεν την ψήφισαν οι σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" - προσβάλλει όλον αυτόν τον κόσμο που έδειξε τα πιο βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στους πρόσφυγες που πέρασαν από τα Γρεβενά.

Καλούμε το λαό, τη νεολαία να μην αποπροσανατολιστεί από φωνές ρατσιστικές και εθνικιστικές, που βάζουν στο στόχαστρο κυνηγημένους ανθρώπους, αθωώνοντας τον ένοχο και για το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, αλλά και για τη ζωή μας σήμερα. Ο ένοχος είναι κοινός, είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, που ξεθεμελιώνει δικαιώματα, δίνει τη νεολαία και τους λαούς κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, ξεριζώνει λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ