Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Πιέζει για την «αξιολόγηση», αποποιείται τα μέτρα που περιλαμβάνει

Με κεντρικό άξονα της επιχειρηματολογίας της ότι η κυβέρνηση καταστρέφει την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία, οδηγώντας την στα βράχια, συνεχίζει την αντιπολιτευτική της τακτική η Δημοκρατική Συμπαράταξη, κοινοβουλευτικό σχήμα των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Ενδεικτικά, σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν διδάχτηκαν τίποτα από τα παθήματα του περασμένου καλοκαιριού». Τονίζει, δε, ότι «καθυστέρησαν συνειδητά την διαπραγμάτευση και οδηγούν την χώρα σε νέο αδιέξοδο», σημείο κριτικής όπου συγκλίνουν όλες οι αντιπολιτευόμενες αστικές δυνάμεις, με βάση και τις προτεραιότητες του εγχώριου κεφαλαίου, η ικανοποίηση των οποίων προϋποθέτει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Μάλιστα, ενώ η αυτόματη λήψη πρόσθετων μέτρων σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους του κεφαλαίου προβλέπεται ήδη στο τρίτο μνημόνιο που μαζί ψήφισαν πέρυσι το καλοκαίρι στη Βουλή, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη επιχειρούν να αποποιηθούν την τέτοια ευθύνη, λέγοντας ότι «ο νέος λογαριασμός των 12,5 δισ. ευρώ (...) που συνολικά φορτώνουν τον ελληνικό λαό, φέρει την υπογραφή τους. Είναι δικά τους μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ