Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Απαιτεί «ειδικά κίνητρα» για τις επενδύσεις του κεφαλαίου

«Ειδικά κίνητρα» για το κεφάλαιο αξιώνει η Ενωση Κεντρώων από την κυβέρνηση, στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων. Οι χτεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της, Γ. Καλλιάνου, στην ΕΡΤ1, βγαλμένες απευθείας από τα συρτάρια του κεφαλαίου, επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά το ρόλο της Ενωσης Κεντρώων ως «λαγού» του συστήματος.

Οπως σημείωσε, «εμείς δεν αντιλέγουμε να έχουμε πλεόνασμα, όμως το πώς θα έρθει, έχει να κάνει με τις ιδεοληψίες του κάθε κόμματος. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν μεταρρυθμίσεις στα μέτρα που έρχονται για την ανάπτυξη». Διευκρινίζοντας τι εννοεί σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει καν λόγο «για σταδιακή μείωση της φορολογίας»των επιχειρηματικών ομίλων. Και πρόσθεσε: «Πώς θα έρθουν οι επενδυτές στη χώρα; Μίλησε κανείς για εξασφάλιση, για προσέλκυση επενδύσεων με ειδικά κίνητρα; Αν δεν μπουν αναπτυξιακές προτάσεις για να προσελκύσει η χώρα μας επενδυτές δεν πάμε πουθενά».

Στη βάση αυτή, όπως σημείωσε, απαιτείται και κυβέρνηση ισχυρή «με πολλούς βουλευτές» και όχι 153, «που δεν μπορούν να δείξουν στην Ευρώπη ότι» η κυβέρνηση «έχει ισχυρή στρατηγική», προφανώς για τα ζητούμενα του κεφαλαίου.

Δεν παρέλειψε, δε, να επαναλάβει τις γνωστές αντιδραστικές θέσεις της Ενωσης Κεντρώων για τους πλούσιους συνταξιούχους που πρέπει να τους κοπούν οι συντάξεις, αν παίρνει κάποιος κανένα νοίκι, ανώτατο όριο στις συντάξεις τα 1.500 ευρώ κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ