Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στην «Καρυπίδης»

Με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, έως και το Μεγάλο Σάββατο, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα σούπερ Μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), κλιμακώνοντας τον αγώνα για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Επίσης, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα στις 9 το πρωί δίνουν ραντεβού στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας, για να καταγγείλουν τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το κατάστημα στην οδό Καρόλου Ντηλ. Χτες έκαναν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Βενιζέλου, το οποίο δεν λειτούργησε, όπως και πολλά ακόμη, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται (Δεκέμβρης, Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης και επίδομα αδείας). Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας. Πλήρη ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας και το μέλλον των εργαζομένων. Καλούν το υπουργείο Εργασίας με τις υπηρεσίες του να σταματήσει να ανέχεται και να καλύπτει την εταιρεία και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, χτες αναμενόταν να συζητηθεί στα δικαστήρια της Αθήνας η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για την προστασία της επιχείρησης από τους πιστωτές, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης που κατέθεσε η εργοδοσία για την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99. Μετά από αίτημα των εκπροσώπων των πιστωτών, η συζήτηση αναβλήθηκε για τις 5 Μάη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org