Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ισραηλινοί στρατιώτες έλαβαν χτες εντολή να οπλοφορούν ακόμη και όταν επιστρέφουν στα σπίτια τους και βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, για να επεμβαίνουν μετά την αναζωπύρωση των επιθέσεων Παλαιστινίων, ανακοίνωσε χτες ο αρχηγός του ΓΕΣ, στρατηγός Γκάντι Εϊσενκοτ. Αφορμή έδωσε ο θάνατος ενός στρατιώτη που είχε πάρει άδεια, την περασμένη Πέμπτη, και τον οποίο μαχαίρωσαν δύο Παλαιστίνιοι, την ώρα που βρισκόταν για ψώνια σε εμπορικό κέντρο παράνομου εβραϊκού εποικισμού στη Δυτική Οχθη. Στο μεταξύ, μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού κατεδάφισαν χτες τα σπίτια άλλων δύο Παλαιστινίων, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε επιθέσεις στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και στο Ισραήλ το 2015.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΑΓΚΥΡΑ.-- Την πρόσφατη εμπρηστική επίθεση στο μουσουλμανικό τζαμί στη Δένεια (στην επαρχία της Λευκωσίας) καταδίκασε το τουρκικό ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι κανείς δεν πρέπει να επιτρέψει να επηρεαστεί η θετική ατμόσφαιρα που υπάρχει σήμερα (στις διαπραγματεύσεις). Την επίθεση είχε καταδικάσει τόσο ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, που δεσμεύτηκε για τον εντοπισμό των ενόχων, όσο και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Μ. Ακιντζί.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Σύγκρουση τρένου με γερανό που διέσχιζε με μικρή ταχύτητα τη σιδηροδρομική γραμμή σημειώθηκε χτες το πρωί στη διαδρομή μεταξύ των πόλεων Ζβόλε και Εμεν στη Βορειοανατολική Ολλανδία. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 από τους περίπου 15 ανθρώπους που επέβαιναν στα τέσσερα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η αμερικανική σοκολατοποιία «Mars Inc» ανακοίνωσε την ανάκληση προϊόντων της, κυρίως σοκολάτας με τις επωνυμίες «Mars» και «Snickers» σε 55 χώρες, επειδή βρέθηκαν κομμάτια πλαστικού σ' ένα προϊόν της.

ΡΙΑΝΤ - ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας απηύθυνε χτες έκκληση σε πολίτες της χώρας που βρίσκονται στο Λίβανο να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα ή να μην ταξιδέψουν σε αυτήν «για λόγους ασφάλειας».

ΣΚΟΠΙΑ.-- Εως σήμερα αναμένεται να αποσαφηνιστεί εάν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ στις 24 Απρίλη ή θα αναβληθούν για λίγους μήνες, όπως πιέζουν ΗΠΑ και ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ