Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
«ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΟΑΟ» 2016
Ανιχνεύουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ασία

ΠΕΚΙΝΟ.--

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο Πέμπτη οι φετινές εργασίες του «Φόρουμ Μποάο», της ασιατικής εκδοχής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο αποτελεί πεδίο ανίχνευσης νέων επενδύσεων, καταρχάς των κινεζικών αλλά και άλλων μονοπωλίων, αναδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον πολλών επιχειρηματικών κολοσσών για την Ασία.

Θυμίζουμε ότι το Φόρουμ που ξεκίνησε το 2002 διεξάγεται κάθε χρόνο στην περιοχή Μποάο της νότιας κινεζικής επαρχίας Χαϊνάν. Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι «Το νέο μέλλον της Ασίας: Νέα δυναμική, νέο όραμα».

Οπως σημείωσαν οι διοργανωτές σε συνέντευξή τους, «στο πλαίσιο των θεμελιακών αλλαγών στην παγκόσμια οικονομία, η Ασία και οι αναδυόμενες οικονομίες βρέθηκαν σε τελείως διαφορετικές εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες, που θέτουν σε πρόκληση τις προσπάθειες ανάπτυξης με γνώμονα την καινοτομία και τα μοντέλα διακυβέρνησής (τους). Το πώς οι ασιατικές οικονομίες θα διευθύνουν την οικονομική τους αναδιάρθρωση, θα ενισχύσουν την περιφερειακή οικονομική σύνδεση και συνεργασία τους και θα βελτιώσουν τις επενδυτικές υποδομές θα τραβήξουν το διεθνές ενδιαφέρον και θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις της ετήσιας Συνάντησης του Φόρουμ Μποάο».

Στη συνάντηση συμμετέχουν μονοπωλιακοί κολοσσοί από Δύση και Ανατολή, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τη δράση τους στις γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο μεγάλο φυσικό πλούτο της περιοχής κ.λπ., ευελπιστώντας ότι θα μπορέσουν να ανακτήσουν δύναμη που έχασαν λόγω της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Ρωσία στρέφεται προς την ανερχόμενη περιοχή Ασίας - Ειρηνικού(8/9/2022)
Στο επίκεντρο ο αυξανόμενος «προστατευτισμός»(23/9/2017)
Οι προκλήσεις της «ενεργειακής ασφάλειας»(21/8/2015)
Εκπρόσωποι του κεφαλαίου σε αναζήτηση νέων ευκαιριών(17/10/2014)
Προσπάθειες διαχείρισης(13/10/1998)
Με Παλαιστίνη για πρώτη φορά(17/7/1996)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org