Τετάρτη 13 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξαφανίζουν και την ανεργία!

Την αναξιοπιστία των επίσημων ερευνών για την απασχόληση αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», με τη δημοσιοποίηση των ροών μισθωτής απασχόλησης για τον περασμένο Δεκέμβρη και συνολικά για το 2015.

Σύμφωνα με αυτά, το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων και για το 2015 ήταν όχι μόνο θετικό, αλλά οι νέες επιπλέον θέσεις εργασίας άγγιξαν τις 100.000. Αν μάλιστα σε αυτές προσθέσουμε και τις επιπλέον θέσεις που δημιουργήθηκαν το 2013 - 2014, σύμφωνα με τη στατιστική Βρούτση, που επίσης καταγράφονται στα στοιχεία της «Εργάνης» για την προηγούμενη διετία, προκύπτει ότι συνολικά την τελευταία τριετία (συγκυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), στη χώρα δημιουργήθηκαν 332.310 παραπάνω θέσεις απασχόλησης σε σχέση με τις απολύσεις!

Εξετάζοντας τους ίδιους πίνακες - ροές μισθωτής απασχόλησης - την προηγούμενη τετραετία (2009- 2012) προκύπτει ότι χάθηκαν 380.729 θέσεις μισθωτής απασχόλησης. Ετσι, από το 2009 μέχρι σήμερα, χάθηκαν συνολικά λίγο λιγότερες από 50.000 θέσεις μισθωτής απασχόλησης! Το ίδιο όμως διάστημα, η επίσημη ανεργία εκτοξεύτηκε από το 8% το 2008 στο 25% σήμερα. Προκύπτει, δηλαδή, το παράδοξο ότι η μισθωτή απασχόληση ελάχιστα επιβαρύνθηκε από τον υπερτριπλασιαμό της ανεργίας στη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης.

Ετσι, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, όλες σχεδόν οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν αυτά τα χρόνια προέρχονται από τον αγροτικό τομέα και από τους αυτοαπασχολούμενους, συμπέρασμα εξωπραγματικό, με βάση ακόμα και την εμπειρία του καθενός για την κατάσταση των μισθωτών.

Ποιο συμπέρασμα προκύπτει; Οτι εκτός από τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής με τους προηγούμενους, η σημερινή κυβέρνηση αντιγράφει και όλες τις στατιστικές αλχημείες στις οποίες κατέφευγαν, προκειμένου να στηρίξει με κάλπικα στοιχεία την ταξική αντιλαϊκή πολιτική της...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ