Τετάρτη 13 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Προσηλωμένη στο «κουκούλωμα» του πραγματικού αντιπάλου

Ευκαιρία να επαναφέρει την αποπροσανατολιστική αντιμνημονιακή ρητορική βρήκε η ΛΑΕ στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι θέτει «σε εφαρμογή ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές».

Στην ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, αποκρύπτεται επιμελώς το ταξικό περιεχόμενο της επίθεσης στο Ασφαλιστικό και η πραγματική της στόχευση: «Δεν μπορεί στο όνομα της αριστεράς να εφαρμόζονται δεξιές πολιτικές. Δεν μπορεί η ψήφος και η ανοχή αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων να αξιοποιούνται ως άλλοθι επιβολής ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι απόρροια των μνημονιακών πολιτικών, ότι είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που κλέβει πόρους από την κοινωνία για να αποπληρώνεται ένα δυσβάσταχτο και απεχθές χρέος» αναφέρεται μεταξύ άλλων, σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια να βγάλει απ' το κάδρο των βασικών υπαίτιων για τα βάσανα του λαού το μεγάλο κεφάλαιο και να ενοχοποιήσει το μείγμα διαχείρισης.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, των αλλαγών στο μείγμα διαχείρισης στο πλαίσιο πάντα της αστικής εξουσίας και των αντιλαϊκών στόχων της καπιταλιστικής ανάκαμψης, εντάσσονται και οι προτάσεις της ΛΑΕ για συγκρότηση μετώπων, καθώς και οι εκκλήσεις κοινής δράσης προς την «αριστερά».

Μεταξύ άλλων και εστιάζοντας στην «ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ολο και περισσότεροι πολίτες πείθονται ότι η κατάργηση των μνημονίων και η επιλογή μιας διαφορετικής προοδευτικής πολιτικής παραγωγικού μετασχηματισμού της χώρας απαιτεί την ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας της χώρας και την απεμπλοκή της από τη φυλακή της Ευρωζώνης. Η ΛΑΕ, με την αυτοτελή πολιτική της παρέμβαση, θα αναδείξει τις αιτίες της σημερινής κακοδαιμονίας αλλά και τη διέξοδο, η οποία προϋποθέτει την ήττα των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης, τη ριζική ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων και τη δραστική ενδυνάμωση της Λαϊκής Ενότητας και του μαζικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ