Τετάρτη 13 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
COSCO
Νέα προσφορά για τον ΟΛΠ

Μόνον η COSCO, όπως άλλωστε είχε διαρρεύσει από την πρώτη στιγμή, κατέθεσε προσφορά για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε χτες από την εταιρεία την υποβολή νέας βελτιωμένης πρότασης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Ταμείο.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως το ΤΑΙΠΕΔ «ανακοινώνει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης της μοναδικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς για την διάθεση ποσοστού 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ, την οποία κατέθεσε η εταιρεία Cosco Group (Hong Kong) Limited». Οπως συνεχίζει «ζητήθηκε η υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, η οποία θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, που προγραμματίζεται για την ερχόμενη βδομάδα».

Οπως διαρρεόταν χτες από στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης - για να τηρηθούν τα προσχήματα - στόχος είναι μέσω της «διαπραγμάτευσης» να επιτευχθεί υψηλότερο τίμημα, ωστόσο μάλλον θυμηδία προκαλεί ο ισχυρισμός αυτός, αφού ήδη υπάρχει αποτίμηση της εταιρείας από «ανεξάρτητους» εκτιμητές στα 340 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι το τίμημα που θα καταβληθεί θα κινηθεί γύρω από αυτό το ποσό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ