Τετάρτη 13 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Με τοπικές δράσεις προετοιμάζουν πανελλαδικό συντονισμό

Σε ετοιμότητα, για να κατευθυνθούν στα μπλόκα είναι τα τρακτέρ στις πλατείες πολλών χωριών

Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών
Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών
Σε θέση μάχης βρίσκονται οι μικρομεσαίοι αγρότες σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση τις επόμενες μέρες και πανελλαδικό συντονισμό.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, στη Θεσσαλία τα τρακτέρ έχουν βγει εδώ και μέρες στις πλατείες των χωριών του νομού Καρδίτσας και μεθαύριο Παρασκευή θα βγουν και στα χωριά των άλλων νομών. Παράλληλα, συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή οι συσκέψεις προετοιμασίας. Αύριο Πέμπτη, στον Παλαμά θα γίνει παν-καρδιτσιώτικη σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την οργάνωση της πορείας των τρακτέρ προς το σημείο που θα στηθεί το πανθεσσαλικό μπλόκο.

Μαζικές συσκέψεις έγιναν προχτές στο Μικρό Κεφαλόβρυσο και χτες στην Πηγή στο νομό Τρικάλων. Θ' ακολουθήσουν μεθαύριο Παρασκευή στη Φαρκαδόνα (6.30 μ.μ., καφενείο «Ξάνθος Νάτσινας») και το ερχόμενο Σάββατο στο Μεγαλοχώρι, (7 μ.μ., ταβέρνα «Μπάρμπα - Μιχάλης»), όπου και θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στο μεταξύ, συλλαλητήριο οργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στα παλιά διόδια Σελινούντας. Στη Νάουσα, όπου έγινε τη Δευτέρα μαζική σύσκεψη με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», αποφασίσθηκε τη Δευτέρα 18 Γενάρη, στις 10.30 το πρωί να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και στη συνέχεια στις 11.30 το πρωί να τα συγκεντρώσουν όλα στη διασταύρωση της Νάουσας (Εθνική Οδός Βέροιας - Εδεσσας).

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών Μπλόκων, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και ακολούθησε πλούσια συζήτηση. Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας προγραμματίζει τις επόμενες μέρες μαζικές εξορμήσεις στα χωριά.

Πρόγραμμα δράσης υλοποιεί και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, με τους εξής σταθμούς: Αυτή τη βδομάδα, στις έδρες των δήμων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι οργανώνουν διαμαρτυρίες στους ανταποκριτές του ΟΓΑ για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις περικοπές στις ενισχύσεις. Για την Τετάρτη 27 Γενάρη αποφασίστηκε παν-χανιώτικο αγροτικό συλλαλητήριο με στόχο την κλιμάκωση, σε συνεννόηση με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Επίσης, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών καλούν σε συγκέντρωση στις 17 Γενάρη στον Κόμβο της Μεσσήνης, με γεωργικά μηχανήματα και τρακτέρ, σαν αφετηρία κλιμάκωσης με παμμεσσηνιακό μπλόκο. Αλλά και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών την Κυριακή 17 Γενάρη.

Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα οργανώνει και το μπλόκο Γυψοχωρίου - Τριφυλλιού Πέλλας, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της πρώην Κοινότητας Γυψοχωρίου, ενώ οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Μπλόκου Ανθήλης (αποτελείται από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ανθήλης - Λαμίας, Μακρακώμης, Εχιναίων - Στυλίδας και Πελασγίας) βγάζουν κι αυτοί τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών από την περασμένη Κυριακή.

Τέλος, συλλαλητήριο οργανώνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας, την Παρασκευή 15 Γενάρη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αργους - Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας, στη Δαλαμανάρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ