Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Το μαύρο άσπρο για τις ανάγκες χειραγώγησης του λαού

Οταν η πραγματικότητα δεν τους συμφέρει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Τη ρήση βάλθηκε να επιβεβαιώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, που σε συνέντευξή της χτες στον ΣΚΑΪ ισχυρίστηκε πως ούτε φόρους έχει επιβάλει αυτή η κυβέρνηση, ούτε ακολουθεί την πεπατημένη των μνημονίων, παρότι το τρίτο και σκληρότερο φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους.

«Νέοι φόροι δεν υπάρχουν (...) Είναι συνέχιση παλαιών φόρων (...) Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο ότι προχωρώντας σταθεροποιούμε την οικονομία και προχωρώντας σε αναπτυξιακό δρόμο θα αλλάζει η επιβάρυνση των ανθρώπων με τους φόρους», υποστήριξε, και ακόμα ότι «δεν μειώθηκαν οι συντάξεις». Ηταν προφανώς οφθαλμαπάτη το τσεκούρωμα που υπέστησαν οι συνταξιούχοι. Ως ...απόδειξη της φιλολαϊκότητάς τους πρόταξε τις υποτιθέμενες αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «κάθε στιγμή προσπαθούν να τορπιλίσουν οποιαδήποτε θετική ενέργεια έρχεται ενάντια στη μνημονιακή πολιτική»!

Την ίδια στιγμή, βεβαίως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Η πραγματικότητα είναι ότι με το νέο βαθμολόγιο/μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, σε ορίζοντα 4ετίας εξοικονομούμε περίπου 600 εκατομμύρια»...

Η Ολγα Γεροβασίλη επικαλέστηκε έκθεση του ΔΝΤ για να χαρακτηρίσει δικαιωμένη την κυβέρνηση. «Σήμερα, λοιπόν, δικαιώνεται και η δική μας θέση, που κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια προκειμένου να τελειώσει πρώτα η αξιολόγηση για να περάσουμε στη συζήτηση για το χρέος (...) Σήμερα (...) είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια υπαναχώρηση, μια αλλαγή στάσης του ΔΝΤ, όσον αφορά το φιλελεύθερο, το ακραίο νεοφιλελεύθερο μέτρο λιτότητας, ότι η μείωση μισθών και συντάξεων πρέπει να επιτευχθεί πάση θυσία και οριζοντίως, προκειμένου η χώρα να ανακάμψει. Εχουμε δει την πρώτη αυτοκριτική επισήμως, χθες, ότι αυτός δεν είναι δρόμος», δήλωσε, για να υποστηρίξει αμέσως μετά την αυταπάτη ότι «εδώ αρχίζει μάχη, μάχη διαπραγματευτική, να αποτυπώσουμε την πραγματική εικόνα και να τη διαδώσουμε στην Ευρώπη, να κάνουμε το ελληνικό πρόγραμμα ευρωπαϊκό. Να σηκωθούν φωνές που θα μιλήσουν ενάντια στη λιτότητα. Βλέπουμε ότι αρχίζουν και πιάνουν τόπο. Και ότι αρχίζουν κάποιοι να σκέπτονται ότι μάλλον δεν ήταν αυτή η λύση. Στο κομμάτι, εννοώ, που το ΔΝΤ έχει την άποψη ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να απομειωθεί...».

Η μάχη, βεβαίως, δεν αφορά το λαό, που θα συνεχίσει να πληρώνει τα σπασμένα, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχει τελειώσει η διαδρομή μας. Ισα ίσα. Η διαδρομή αυτή είναι και μεγάλη και επίμονη και επίπονη».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπερασπίστηκε και το νομοσχέδιο για το υποτιθέμενο «παράλληλο πρόγραμμα», το οποίο λίγες ώρες αργότερα αποσύρθηκε. «Ομως, από σήμερα και από το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε, αυτό το νομοσχέδιο που έρχεται να λύσει ζητήματα, παράλληλα με τα άλλα ζητήματα (...) Εχει διατάξεις εξαιρετικά σοβαρές, μικρές είναι, δεν είναι μεγάλες παρεμβάσεις, που όμως είναι ουσιαστικές για τη ζωή πάρα πολλών ανθρώπων και κυρίως των ευπαθών», δήλωνε, εγκαλώντας την αντιπολίτευση ότι δεν έπρεπε να αποχωρήσει, αλλά «τα περισσότερα απ' αυτά θα έπρεπε να ψηφίζονται ομόφωνα».

«Παρών» απ' τους «53+»

Με δήλωση παρουσίας στις εξελίξεις ισοδυναμούσε η εκδήλωση των «53+» του ΣΥΡΙΖΑ, προχτές το βράδυ στην ΕΣΗΕΑ, παρουσία του άτυπου επικεφαλής της τάσης και υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, και μιας πλειάδας βουλευτών που «ξεθύμαναν» επικρίνοντας - σε χαμηλούς πάντα τόνους - πλευρές της πολιτικής που ψηφίζουν και με τα δυο τους χέρια στη Βουλή.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης, βουλευτής Αννέτα Καββαδία, ήταν σαφής, αναφέροντας ότι όσοι προσπαθούν στο πρόσωπό τους να ανακαλύψουν τον «εσωτερικό εχθρό», το μόνο που καταφέρνουν είναι «να επιδεικνύουν την παντελή τους άγνοια για τις εσωκομματικές μας λειτουργίες».

«Με τη σημερινή εκδήλωση επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην περαιτέρω οικοδόμηση ενός διαλόγου που πρέπει να ενδυναμωθεί μέσα στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ - αλλά και της Αριστεράς εν γένει - για το πώς δρούμε (...) προκειμένου να ριζοσπαστικοποιηθεί - προς αριστερή κατεύθυνση - η ελληνική κοινωνία. Ετσι ώστε η "ανορθογραφία" - όπως πολλοί αποκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ - μιας αριστερής κυβέρνησης σε μια καπιταλιστική Ευρώπη, να έχει διάρκεια χωρίς να απολέσει τα βασικά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της», ανέφερε. Σε απλά ελληνικά, τρόπο και μέθοδο αποτελεσματικής χειραγώγησης του λαού αναζητούν μαζί με όλο τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι, την ώρα που υπερασπιζόταν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το συγκεκριμένο, βαθιά αντιλαϊκό περιεχόμενο, δήλωσε «την κάθετη άρνησή μας σε κάθε εκδοχή ενσωμάτωσης στη λογική των μνημονίων»! Και εξέφραζε ως μείζον στόχο των «53» τη «σύνδεση της Αριστεράς με τα κινήματα και με τους κοινωνικούς χώρους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φτιάχνει κλίμα για την επίθεση που θα φέρει η β' «αξιολόγηση»(2016-10-22 00:00:00.0)
Αξιολογούν με άριστα το αντιλαϊκό τους έργο και διαβεβαιώνουν για τη συνέχισή του(2016-04-19 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα(2016-03-30 00:00:00.0)
Παρακαλάνε να περάσει το μνημόνιο έως τις 20 Αυγούστου(2015-08-05 00:00:00.0)
Προσαρμόζεται στα πάντα(2014-09-11 00:00:00.0)
Κουρνιαχτός για αντιπερισπασμό(2010-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ