Σάββατο 22 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Φτιάχνει κλίμα για την επίθεση που θα φέρει η β' «αξιολόγηση»

Ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης» με «τακτικές υποχωρήσεις και συμβιβασμούς», όπως βάφτισε τα αντιλαϊκά μέτρα που στο πλαίσιό της θα παρθούν, ώστε να δρομολογηθεί η συζήτηση διευθέτησης του χρέους, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ.

«Κάποιες μάχες μπορεί να τις χάσεις ή να οπισθοχωρήσεις συνειδητά (...) Δεν μπορεί σε όλες τις μάχες να κερδίζεις» (!), ανέφερε χαρακτηριστικά στο όνομα του ...στόχου, που είναι να κερδηθεί ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστήριξε ότι τα Εργασιακά - που αποτελούν το «κυρίως πιάτο» της δεύτερης «αξιολόγησης» - δεν θα αποτελέσουν μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ότι η ελληνική πλευρά έχει βρει πολλούς συμμάχους απέναντι σε θέσεις που καταργούν το «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν να παραβιαστεί το ευρωπαϊκό μοντέλο στην αγορά εργασίας εξαιτίας των θέσεων του ΔΝΤ, παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει ότι αυτό το περιβόητο ευρωπαϊκό μοντέλο συνίσταται σε εργασιακές σχέσεις - λάστιχο και σε ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματα, προκειμένου να ενισχυθούν η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου.

Η Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι για την κυβέρνηση κρίνεται θετική η τοποθέτηση Ντράγκι για το χρέος, ενώ για τον ανασχηματισμό επανέλαβε ότι θα γίνει μετά τις διαδικασίες στο κόμμα για εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας και γραμματέα, που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Κυριακή, οπότε και συνεδριάζει η νεοεκλεγείσα Κεντρική Επιτροπή.

Πάντως, επανέλαβε ότι ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός και θα συμπεριληφθούν στο νέο σχήμα εξωκοινοβουλευτικοί και πολιτικά πρόσωπα που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ αφού «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ανοιχτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριζαν και τον στηρίζουν και θα πρέπει αυτές να εκφράζονται. Και μέσα από τον κομματικό μηχανισμό, ο οποίος θα πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του και τις δομές του...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ