Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
«Τρέχει» με τις ΗΠΑ τα σχέδια για το LNG

Συνάντηση με εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρείας «Cheniere», η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), πραγματοποίησε χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Οπως ανακοινώθηκε, οι εκπρόσωποι της «Cheniere» εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το σχέδιο δημιουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αλλά και για τη σύναψη συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ προκειμένου να την τροφοδοτούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Σε δήλωσή του ο Π. Σκουρλέτης επισήμανε πως «το ενδιαφέρον της εταιρείας εκδηλώνεται σε μια χρονική στιγμή που οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται διαρκώς και αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και τα θεμέλια εμπιστοσύνης που οικοδομούνται μέρα τη μέρα με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα».

Υπενθυμίζουμε ότι η παραπάνω συνάντηση έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσημη υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του διασυνδετήριου ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB, έργο που ξεκινά έπειτα από τη «θερμή υποστήριξη» των ΗΠΑ, οι οποίες ενδιαφέρονται για την εξαγωγή LNG στην Ευρώπη.

Επίσης χτες, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα με μια καθυστέρηση περίπου 20 ημερών, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «ουδέποτε συνυπέγραψε επιστολή της κυβέρνησης της Σλοβακίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία εκφράστηκε εναντίωση στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream II».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ