Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Δεκτή κάθε «βοήθεια» στην κυβερνητική πολιτική

Θετικός στο ενδεχόμενο «βοήθειας» από άλλες πολιτικές δυνάμεις εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, σε συνέντευξή του αργά προχτές το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR».

Υποδεικνύοντας μάλιστα και προτίμησή της για ενδεχόμενες κολεγιές της συγκυβέρνησης, ανέφερε: «Ο κ. Θεοδωράκης ας ζητήσει πρώτα συγγνώμη για όσα έχει πει για αυτήν την κυβέρνηση και ας έλθει να βοηθήσει, η κα Γεννηματά ας απομονώσει τον Βενιζέλο».

Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος σκέπτονται να δημιουργήσουν νέο κόμμα και χρησιμοποιούν «λαγούς» στην εσωκομματική κούρσα της ΝΔ, για να συγκεντρώσουν βουλευτές. Διατύπωσε την ευχή «να απαλλαγεί η ΝΔ από αυτήν τη συμμορία», ενώ, απαντώντας σε ερώτηση, αν θα συμμετείχε σε νέο κεντροδεξιό κόμμα με επικεφαλής τον Κ. Καραμανλή, χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, «κεφάλαιο που αρνείται να επιστρέψει». Ισχυρίστηκε ακόμα ότι στις τελευταίες εκλογές «ο Αντώνης Σαμαράς βοηθούσε τον Βασίλη Λεβέντη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σταύρο Θεοδωράκη».

«Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους στις Βρυξέλλες...»

Ερωτώμενος για τη μνημονιακή δέσμευση της συγκυβέρνησης να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες, ο Π. Καμμένος παρέπεμψε το θέμα... στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε αυτό πως θα διατηρήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ. «Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους στις Βρυξέλλες», προσέθεσε, σε ένα ρεσιτάλ... «ανεξάρτητης» και «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»!

Μάλιστα, μετά τις αλλεπάλληλες προσφορές της κυβέρνησης για δημιουργία νέων ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, ο υπουργός Αμυνας εμφανίστηκε πρόθυμος για παροχή εγκαταστάσεων και στη Ρωσία, πάντα βέβαια με την προϋπόθεση της έγκρισης από το ΝΑΤΟ! Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το τι θα πράξει η κυβέρνηση αν η Ρωσία ζητήσει αγκυροβόλιο ή υποστήριξη από αεροπορικές βάσεις, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και «οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη τους». Πρόσθεσε ότι αν υπάρχει συναίνεση του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα «δεν έχει πρόβλημα να παράσχει αγκυροβόλιο στο Μούδρο της Λήμνου στο ρωσικό ναυτικό, αν ζητηθεί».

Σε ό,τι αφορά πάντως τη στήριξη των ΑΝΕΛ σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, την προεξόφλησε, διερωτώμενος: «Τι θέλετε, να ρίξω την κυβέρνηση; Θέλετε υπουργό Αμυνας τον Φίλη; Θέλετε υπουργό Αμυνας τον Θεοδωράκη;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ