Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάκαμψης έχει για οδόστρωμα τη φτηνή εργατική δύναμη

Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας νόμος, ούτε ένα μέτρο» της κυβέρνησης «που να μην ωφελεί το κεφάλαιο και να μην επιδεινώνει τη ζωή του λαού μας».

«Ο "οδικός χάρτης" που ακολουθείτε», πρόσθεσε, είναι ο ίδιος με αυτούς των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Οδηγεί το κεφάλαιο στην ανάκαμψη, αλλά την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση, σε αδυναμία κάλυψης ακόμη και των βασικών αναγκών τους. Ο δρόμος αυτός έχει ως οδόστρωμα τη φτηνή εργατική δύναμη, που επιτυγχάνεται με τις αναδιαρθρώσεις που απαιτούν η ΕΕ, οι μονοπωλιακοί όμιλοι», ενώ πλήττει τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.

«Η μεγάλη επίθεση», πρόσθεσε, «είναι μπροστά μας. Είναι το Ασφαλιστικό που αφορά τους πάντες, τα Εργασιακά και βέβαια το Αγροτικό» και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Και συνέχισε: «Κοροϊδεύετε τους δημόσιους υπαλλήλους. Επιδιώκετε την ανοχή τους. Υπηρετείτε, ταυτόχρονα, με τη βοήθεια της ΝΔ, την τέχνη του "διαίρει και βασίλευε" με τον ισχυρισμό σας ότι αυξάνονται οι μισθοί τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε στοιχεία για το πόσο μειώθηκαν μέχρι σήμερα οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και για τις συνέπειες που θα επιφέρει στους υπαλλήλους η εφαρμογή και του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Κάλεσε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι θα ωφεληθούν με τη σφαγή των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Θα ωφεληθούν, πρόσθεσε, τα κέρδη του κεφαλαίου, ενώ θα ενταθεί η πίεση για το παραπέρα πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων και στον ιδιωτικό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ