Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Αποκαλυπτική κατάθεση εν μέσω τραμπουκισμών

Eurokinissi

Αποκαλυπτική σχετικά με ουσιαστικά ζητήματα ήταν η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα Π. Καραγιαννίδου στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη χτεσινή συνεδρία της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή: «Ο Ρουπακιάς ήξερε πολύ καλά το στόχο του... ήξερε πού να πάει όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο... αλλά και οι άλλοι που ήδη χτυπούσαν τον Φύσσα δεν αιφνιδιάστηκαν, φαινόταν σαν να υπήρχε συνεννόηση... πήγαν αμέσως πίσω από τον Ρουπακιά και του άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει ο Φύσσας». «Η επίθεση ήταν οργανωμένη και εξελίχτηκε πολύ γρήγορα και συντεταγμένα, ενώ ο Γ. Ρουπακιάς πήγε στο σημείο συνεννοημένος να σκοτώσει», εκτίμησε η μάρτυρας. «Στην ουσία, εκείνο το βράδυ την είχαν στημένη», είπε για τον Π. Φύσσα, ενώ πρόσθεσε πως: «Οταν τον συνέλαβε ο αστυνομικός (σ.σ. τον Ρουπακιά) μετά το μαχαίρωμα, ο συνοδηγός του αυτοκινήτου και δυο-τρεις ακόμα επιχείρησαν να τον απελευθερώσουν». «Η επίθεση που έγινε μπροστά στα μάτια μου ήταν οργανωμένη, ήταν όλοι μαζί και έφυγαν όλοι μαζί, δεν ήταν σκόρπιοι... φάνηκε πως ήταν συνεννοημένοι και τα ρούχα τους ήταν ίδια» κατέθεσε χαρακτηριστικά η αυτόπτης μάρτυρας.

Και η φοιτήτρια Π. Καραγιαννίδου αναγνώρισε στον κατηγορούμενο χρυσαυγίτη Ι. Καζαντζόγλου, ως προς το σωματότυπο, το συνοδηγό του δολοφόνου του αντιφασίστα μουσικού.

Κλίμα τρομοκρατίας

Τραμπουκισμούς και τρομοκρατία από συνήγορο χρυσαυγίτη σε βάρος αλλοδαπού δημοσιογράφου και γυναίκας από το ακροατήριο που παρακολουθούσε τη διαδικασία, κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η Πολιτική Αγωγή και αποχώρησε. Σύμφωνα και με μαρτυρίες, ο συνήγορος του χρυσαυγίτη Πατέλη, Στ. Καρυδομάτης, ζήτησε από αλλοδαπό δημοσιογράφο να αποχωρήσει, καθώς τον θεώρησε «ξένο σώμα» στο χώρο (!) (σ.σ. διάδρομος που περνάνε όλοι για να πάνε στις τουαλέτες) και δε δίστασε να τον σπρώξει όταν εκείνος αρνήθηκε. Η μεσολάβηση της γυναίκας έκανε τον εν λόγω να τη χαστουκίσει.

Και αυτοί οι τραμπουκισμοί έρχονται να επισφραγίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Ξεκινώντας με την τραμπούκικη επίθεση από χρυσαυγίτες που δέχτηκαν δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας στην έναρξη της δίκης, λίγο πριν περάσουν την πύλη των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, συνεχίζοντας με τις απειλητικές χειρονομίες και ύβρεις που εκτοξεύτηκαν από τους χρυσαυγίτες κατηγορούμενους προς μάρτυρες, συγγενείς θυμάτων και δημοσιογράφους, «θα τα πούμε», «θα σας λιώσουμε σαν σκουλήκια» και άλλα μαργαριτάρια, με συνηγόρους χρυσαυγιτών που στη διάρκεια συνεδρίασης προκαλούν γονείς, συγγενείς και φίλους του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού, με συνηγόρους χρυσαυγιτών που απειλούν φωτορεπόρτερ που κάνουν τη δουλειά τους, καθώς και την πρόσφατη συνεδρίαση όπου απειλήθηκε η αυτόπτη μάρτυρας Δ. Ζώρζου κ.ά.

Να σημειωθεί ότι όταν η Πολιτική Αγωγή προσπάθησε να πει το όνομα του συνηγόρου, η πρόεδρος Μ. Λεπενιώτη αρνήθηκε να ακούσει. «Νίπτοντας τας χείρας της», είπε πως το επεισόδιο δεν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά έξω από το χώρο, ως εκ τούτου «δεν ενδιαφέρει» το δικαστήριο. Λες και ο διάδρομος είναι εκτός δικαστηρίου...

«Δεν ενδιαφέρει το δικαστήριο αν διεξάγεται σε συνθήκες τραμπουκισμού η δίκη;» ανταπάντησε η Πολιτική Αγωγή. «Αν πυροβοληθεί ένας από το ακροατήριο, δεν σας αφορά;», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από την Πολιτική Αγωγή. «Πώς είναι ελεύθερη η πρόσβαση στο δικαστήριο;». Μάλιστα, η πρόεδρος συνέστησε στην Πολιτική Αγωγή να μην αποχωρήσει και επικαλέστηκε τη λήξη της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, «μην καθυστερείτε, μη χρονοτριβείτε με τις αποχωρήσεις, ο Φεβρουάριος πλησιάζει»... «Δεν ευθυνόμαστε εμείς», φώναξε η Πολιτική Αγωγή.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org