Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση αρχειακού υλικού του ΚΚΕ

Ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο, η έκθεση αρχειακού της ΚΕ του ΚΚΕ στην «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ» της Ελευσίνας (Ιερά Οδός και Μουρίκη), με την πραγματοποίηση πολιτικής συγκέντρωσης, στην οποία θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η έκθεση έχει τίτλο «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε! Μέχρι την τελική νίκη!». Αποτελείται από φωτογραφίες, ορισμένες σπάνιες, πρωτότυπο αρχειακό υλικό, χειρόγραφα, καλλιτεχνικές δημιουργίες σε κάδρα, γράμματα, αντικείμενα, βιβλία και άλλα εκθέματα, όπως το στυλό του λογοτέχνη Θέμου Κορνάρου όταν ήταν εξόριστος στον Αϊ - Στράτη. Ξεχωριστό υλικό της έκθεσης είναι αφιερωμένο στις γυναίκες αγωνίστριες.

Στην εργατούπολη της Ελευσίνας ζωντανεύουν μερικές από τις πιο ηρωικές σελίδες στην Ιστορία του λαού μας, που γράφτηκαν από τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε εξορίες και φυλακές, από το 1918 μέχρι το 1974. Σε τόπους μαρτυρίων και εξορίας, που μετατράπηκαν σε φάρους αντίστασης, αλληλεγγύης, συντροφικότητας και πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό.

Η έκθεση θα λειτουργήσει σήμερα από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.30 έως τις 21.00.

Στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της έκθεσης συγκέντρωση με ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα. Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη».

Στο χώρο επίσης λειτουργεί έκθεση βιβλίου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org