Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Διαμόρφωση κλίματος τρομοφοβίας

Σχεδόν 11.000 αστυνομικοί θα ενισχύσουν τα «μέτρα ασφαλείας» ενόψει της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα

ΠΑΡΙΣΙ.--

Ως «λίπασμα» στο κλίμα τρομοφοβίας που επεκτείνεται διαρκώς στη Γαλλία αξιοποιούνται οι νέες αποκαλύψεις των αρχών, ότι φερόμενοι ως πρωτεργάτες των επιθέσεων της 13ης Νοέμβρη στο Παρίσι προετοίμαζαν σφοδρότερα «χτυπήματα». Σύμφωνα με όσα δήλωσε προχτές ο εισαγγελέας Παρισιού, Φρανσουά Μολένς, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος ο Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ (που εμφανίζεται ως «εγκέφαλος» του μακελειού) εμπλεκόταν άμεσα σε σχέδιο για επίθεση στην επιχειρηματική συνοικία «Λα Ντεφάνς» της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ επιστρέφοντας στο θέατρο «Μπατακλάν» μετά το μακελειό, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 50 εκ των 130 συνολικά νεκρών των επιθέσεων, εμφανίζεται να είχε και «σχέδιο δολοφονίας του Γάλλου Προέδρου», που πήγαινε σε σημεία των επιθέσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, σε χτεσινές του δηλώσεις, υπογράμμισε ότι ενόψει της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα που ξεκινά στο Παρίσι στις 30 του μήνα (αναμένονται συνολικά 147 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων), επιπλέον 8.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα παραταχθούν στα σύνορα της χώρας για τη διενέργεια ελέγχων και άλλοι 2.800 ακόμη θα βρίσκονται στο χώρο της διεθνούς συνάντησης. Συνολικά, σήμερα, σε όλη τη Γαλλία έχουν ακροβολιστεί 120.000 οπλισμένοι αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιώτες, στο όνομα της προστασίας της «εσωτερικής ασφάλειας».

Από τη μεριά της, η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, έσπευσε να εκφράσει τη «δικαίωση» του κόμματός της.

Για την «αποτελεσματικότητα» των Μυστικών Υπηρεσιών

Στο μεταξύ, ενδεικτική των διαστάσεων που αποκτά η συζήτηση για την «αποτελεσματικότητα» των Μυστικών Υπηρεσιών, είναι η συνέντευξη που έδωσαν χτες στις Βρυξέλλες οι επικεφαλής των ευρωομάδων των Φιλελευθέρων και Σοσιαλιστών - Δημοκρατών, ασκώντας κριτική ουσιαστικά για λειψή διακρατική συνεργασία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ