Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Θέλει να κατοχυρώσει διακριτό ρόλο χωρίς να ρίχνει «γέφυρες»

Τη δική του εκδοχή «εθνικής συνεννόησης» πάνω στα ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου δημοσιοποίησε, για άλλη μια φορά, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε με υποστηρικτές του κόμματός του. Ταυτόχρονα, επανέλαβε επιφυλάξεις που διατηρούν στο Ποτάμι για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, στην προοπτική συγκρότησης «τρίτου πόλου» αστικής διαχείρισης. Επιπλέον, απηύθυνε πρόσκληση σε «απογοητευμένους» ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του κόμματός του, ώστε να διεκδικήσει σημαντικότερο ρόλο ακριβώς στη διαχείριση της εξουσίας του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση «πώς απαντάμε στην πρόσκληση Τσίπρα για εθνική συνεννόηση», ο Στ. Θεοδωράκης είπε: «Ο κ. Τσίπρας έχει στο μυαλό του αυτός να κυβερνά και εμείς να συζητάμε. Εχει τη διάθεση ο κ. Τσίπρας να συζητήσει τα επείγοντα προβλήματα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή; Σ' αυτή τη συζήτηση είμαστε ανοιχτοί. Αλλά σ' ένα διάλογο που είναι προκάλυμμα για να μπορέσουν να εδραιώσουν το καθεστώς τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εμείς δε συμμετέχουμε». Αλλωστε, σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συντηρητική δύναμη (...) Εμείς υπερασπιζόμαστε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Σε ερώτημα για πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ εκπέμπει ένα θολό μήνυμα. Αλλοτε προοδευτικό, άλλοτε συντηρητικό. Το κίνημά μας ιδρύθηκε γιατί είχαμε απέναντί μας ένα επικίνδυνο παλιό σύστημα και έναν ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να μοιάσει στο παλιό. Εμείς ιδρυθήκαμε για να αντιμετωπίσουμε το μακρύ χέρι των κομμάτων στο κράτος. Αυτά δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην εξουσία. Δε θα συνεργαστούμε, λοιπόν, με τους κομματικούς μηχανισμούς που ευθύνονται για πολλά από τα λάθη του παρελθόντος».

Τέλος, πρόσθεσε: «Ελπίζω μέχρι το Συνέδριο (σ.σ. του Ποταμιού το Φλεβάρη) να έχουν προστεθεί στο Ποτάμι νέοι άνθρωποι, νέες φιλελεύθερες δυνάμεις. Αυτοί που μέχρι χτες έβλεπαν ότι η ΝΔ θα μπορούσε να είναι λύση και δεν είναι. Αυτοί οι προοδευτικοί φιλελεύθεροι της ΝΔ πρέπει να έρθουν στο Ποτάμι. Μαζί με τις προοδευτικές κεντροαριστερές δυνάμεις. Οι άνθρωποι που πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λύση και τώρα τραβάνε τα μαλλιά τους και λένε "πώς προδοθήκαμε", πρέπει να έρθουν στο Ποτάμι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαβεβαιώσεις για συναίνεση όποτε προκύψει ανάγκη(2016-10-26 00:00:00.0)
Θέλει «ένωση δυνάμεων» για να τρέξουν οι αναδιαρθρώσεις(2016-10-25 00:00:00.0)
Αλισβερίσια και παζάρια για την αναμόρφωση της σοσιαλδημοκρατίας(2016-04-10 00:00:00.0)
Ζυμώσεις και εκτός συνόρων(2016-04-06 00:00:00.0)
Επιφυλάξεις για ΑΝΕΛ, διαθέσιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ(2015-01-29 00:00:00.0)
Ψάχνονται για στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο Βενιζέλου(2015-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ