Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάστα βολεμένων ανθρώπων

Διάβασα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» της 2/7/2001 ένα ρεπορτάζ του Χ. Μιχαηλίδη για τη Μίρα Μιλόσεβιτς, τη γυναίκα του Σλ. Μιλόσεβιτς. Το ρεπορτάζ αναφέρεται σ' ένα άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ» του Λονδίνου, κάποιος Τζον Σίμπσον. Μαθαίνουμε λοιπόν από τον κύριο λεπτομέρειες για την κυρία Μιλόσεβιτς. Μόνο για χαλάουα δε μας είπε. Μας είπε, όμως ότι είναι πολύ μισητή στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και γνωστή ως «Λαίδη Μάκβεθ», γιατί αυτή έσπρωχνε τον Μιλόσεβιτς στις ακραίες εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες έκαναν... «ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ»! Αρα, καλά που βρέθηκαν οι Αμερικανοί και σώσανε τη Γιουγκοσλαβία και το λαό της.

Αν τα διάβαζαν αυτά τα νεογέννητα θα μαθαίνανε ότι οι Αμερικανοί είναι οι καλοί και οι Γιουγκοσλάβοι είναι οι κακοί, επομένως, καλό είναι να παραβλέπεις κάθε νόμο, να σκοτώνεις τον πιο αδύνατο, να βομβαρδίζεις και να μετατρέπεις μια χώρα σε ερείπια. Να σκοτώνεις αρρώστους, γέρους, γριές, παιδιά, με πυρομαχικά ή με αποκλεισμό και πείνα, να δηλητηριάζεις την ατμόσφαιρα, να πιάνεις τον αδύνατο που αντιστέκεται και αρνείται να υποταχθεί στα συμφέροντά σου, που αρνείται να ξεπουλήσει τη χώρα του, να εξευτελίσει το εθνος του και να θυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του. Και για να δείξεις ότι δε λογαριάζεις κανέναν και για να μάθουν και άλλοι αδύνατοι τι τους περιμένει, βουτάς τα θύματα και τα δικάζεις στο ιδιόκτητό σου δικαστήριο. Αυτοί είναι οι Αμερικανοί κι αυτό είναι το ΚΑΛΟ που πρέπει ν' ακολουθήσουν τα νεογέννητα.

Το έγκλημα των Γιουγκοσλάβων είναι ένα, αλλά είναι φοβερό. Ας γράψω τη λέξη με κεφαλαία, σε εισαγωγικά και υπογραμμισμένη μήπως εντυπωθεί σε μερικούς που σίγουρα δεν την ακούσανε ποτέ. Η λέξη είναι: «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ». Και αυτό είναι το ΚΑΚΟ. Δεν πρέπει να αντιστέκεσαι. Η σημερινή προσπάθεια των καπιταλιστών και των δούλων τους είναι να μάθουν τους λαούς να πετάξουν τις γλώσσες έξω σαν τις τρελές αγελάδες, έτοιμοι για γλείψιμο, ν' απλώσουν το χέρι ζητώντας ελεημοσύνη και να ευχαριστούν τους Αμερικάνους για κάθε καινούρια εθνική προσβολή.

Ομως τα νεογέννητα δε διαβάζουν κι ούτε υπάρχουν σήμερα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν ωριμάσει κι έχουν μείνει έξω από το σχολείο της ζωής. Ολοι ξέρουμε τι είναι καλό και τι είναι κακό και οι δημοσιογράφοι το ξέρουν καλύτερα απ' όλους, γιατί αν δεν το ξέρανε, δε θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλιά για την οποία πληρώνονται. Στην περίπτωση Σίμπσον, δεν ξέρω αν το σκέφτηκε, ο δημοσιογράφος ή η διεύθυνση της εφημερίδας, αλλά αυτό δεν έχει σχέση, γιατί ξέρουμε ότι όποιος και να το έχει σκεφθεί, πρέπει να είναι σύμφωνο με την πολιτική γραμμή της εφημερίδας. Ο τρόπος λοιπόν, που γίνεται η παρουσίαση του Τζον Σίμπσον, δείχνει και την πολιτική γραμμή της εφημερίδας. Μας θέλει λοιπόν αυτή η πολιτική να πιστέψουμε τον κ. Σίμπσον και γι' αυτό μας τον παρουσιάζει συμπαθητικό και ξεχωριστή προσωπικότητα. Αντιγράφω από την εφημερίδα: «Τζον Σίμπσον, 59, παλαίμαχος Βρετανός δημοσιογράφος, υπεύθυνος του εξωτερικού ρεπορτάζ του BBC». Υψωσε φωνή (όχι πιο ψηλά από το γόνατο). (Αυτό στην προηγούμενη παρένθεση, το είπε ο Αποστόλης). Θύμωσε ο Μπλερ και ζήτησε από το BBC να τον φιμώσουν. Κι άλλες λεπτομέρειες που μόνο ο κ. Σίμπσον ξέρει!!! Οπως, ότι όταν η κ. Μιλόσεβιτς μιλά για φουστάνια, μιλά με ναζιάρικη και παιδική φωνή, αλλά όταν μιλά στον άντρα της «θαρρούσες πως άκουγες εκπαιδευτή Αμερικανών πεζοναυτών να δίνει εντολές»!!! Αλλά η πιο ανατριχιαστική απόδειξη του άρρωστου μυαλού του είναι όταν μας πληροφορεί (!) ότι «είναι σίγουρος για την καταστροφική επιρροή της Μίρα επί του ΕΥΑΛΩΤΟΥ ανδρός της!!!».

Εγραψα τη λέξη ευάλωτος με κεφαλαία γιατί αυτή η λέξη ήταν που μ' έσπρωξε να γράψω το σημερινό κομμάτι. Δεν ήταν όμως δυνατόν να μην αντιγράψω και μερικά άλλα αποσπάσματα απ' αυτά που σκαρφίστηκε ο κ. Σίμπσον, γιατί έπρεπε να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε. Και τώρα, στο λίγο χώρο που μου έμεινε θα πω ότι όταν σήμερα κάποιος λέει ότι ο Μιλόσεβιτς είναι ευάλωτος κι ότι η γυναίκα του τον σέρνει όπου αυτή θέλει, δε χαρακτηρίζεται μόνο αυτός μ' όποιο βρωμερό επίθετο υπάρχει, αλλά δείχνει κι ότι όλη η εποχή μας είναι άρρωστη. Δείχνει ότι έχει δημιουργηθεί μια κάστα βολεμένων ανθρώπων που αρνούνται οποιοδήποτε ξεβόλεμα για το σύνολο και για το μέλλον.

Αντε γεια.

Υ.Γ.: Ο Αποστόλης, επέμενε να γράψω ότι φοβούνται μην παρασυρθεί από τον Μιλόσεβιτς ο κ. Σημίτης, πλακώσει τους Αμερικανούς στα χαστούκια και βρεθούμε όλοι στη Χάγη. Αρνήθηκα.


Του
Τίτου ΒΑΝΔΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον τόπο του εγκλήματος(2005-10-07 00:00:00.0)
«Κνίτης» και... «Δολιανίτης»: Εννοιες ασύμβατες!(2001-11-15 00:00:00.0)
Αρχισαν τη διαδικασία έκδοσης Μιλόσεβιτς!(2001-06-26 00:00:00.0)
Αμερικανόπνευστες προσπάθειες ανατροπής(2000-10-03 00:00:00.0)
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο(1999-05-14 00:00:00.0)
Επιτείνονται ξανά οι μάχες, ο Μιλόσεβιτς προτείνει νέες εκλογές(1998-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ