Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Ανοικτός» σε συνεργασία με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ

Ανοικτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, φροντίζει να κρατά διαρκώς ο Δ. Αβραμόπουλος, επιβεβαιώνοντας, ταυτόχρονα, και τα υπαρξιακά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το κόμμα του.

Ο αρχηγός του ΚΕΠ, αν και δηλώνει ότι το κόμμα του θα ακολουθήσει μέχρι τις επόμενες εκλογές «αυτόνομη πορεία», ωστόσο δεν αποκλείει τη συνεργασία με ένα εκ των δύο μεγάλων κομμάτων, αν το απαιτήσει «το εθνικό δημόσιο συμφέρον». Αυτός, είπε σε συνέντευξή του (στο «Φλας»), «είναι ένας λόγος αξιόπιστος και πειστικός για να προσαρμόσει κανείς την πολιτική του σε νέα δεδομένα». Η τακτική αυτή εξηγείται από την εκτίμηση που κάνει ο ίδιος για την πορεία του κόμματός του. Επιχειρώντας να εξηγήσει την πτωτική κάθοδο του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις, υποστήριξε στην ίδια συνέντευξη ότι «εμείς δεν έχουμε μπει ακόμα στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Το ΚΕΠ, ουσιαστικά, δεν υπάρχει»(!). Ταυτόχρονα, προσπαθεί να αποδείξει τη χρησιμότητά του στους «ισχυρούς προστάτες» του και στο πλαίσιο αυτό προβάλλει την πρότασή του για πρόωρες εκλογές, ώστε «να ξεκαθαρίσει το τοπίο μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της οικονομίας και των Ολυμπιακών Αγώνων». Την ίδια στιγμή, δε φαίνεται να καρποφορούν κάποιες κινήσεις για συνεργασία με το κόμμα των «Φιλελευθέρων». Η εκπρόσωπος Τύπου του ΚΕΠ διέψευσε χθες τα σενάρια περί συνεργασίας με το κόμμα του Στ. Μάνου, ενώ ο τελευταίος δήλωσε απρόθυμος να κατέβει υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων με την υποστήριξη του Δ. Αβραμόπουλου.

Ενδεικτικό, πάντως, του κλίματος και της κινητικότητας της Κεντροδεξιάς είναι το χθεσινό άρθρο του «Ελεύθερου Τύπου», στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Δεν είναι δύσκολο να προβλέψουμε ότι τόσο ο κ. Μάνος, όσο και ο κ. Αβραμόπουλος θα αναζητήσουν την εκλογική τους τύχη μέσα από τη συνεργασία με τη ΝΔ ή την ένταξή τους σε αυτή... Προτείνουμε, λοιπόν, στους παράγοντες της κεντροδεξιάς και του Κέντρου να αποφεύγουν δηλώσεις που έρχονται σε αντίθεση με αυτό, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα κάνουν στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ