Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενα πρωτάθλημα που ξεχώρισε...

Οι νικητές από τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας
Οι νικητές από τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας
«Ε, τερματοφύλακα, σβήσε το τσιγάρο...». Και ο αγώνας αρχίζει. Ενα πρωτάθλημα διαφορετικό από τα άλλα. Ενα πρωτάθλημα που ο νικητής και ο ηττημένος αισθάνονται το ίδιο νικητές. Εκεί που το γέλιο, τα συνθήματα και τα περιπαικτικά σχόλια της κερκίδας συναντούν την ευγενή άμιλλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τότε το ποδόσφαιρο αποκτά την ουσιαστική του σημασία. Πρόκειται για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η ΚΝΕ, στα πλαίσια του 10ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου.

Νικήτρια η ομάδα της Βορειοδυτικής Ελλάδας, που κατέκτησε το κύπελλο, ενώ δεύτερη η ομάδα της Οργάνωσης Αθήνας, η οποία όμως μπορεί να παρηγορηθεί, αφού κέρδισε τη «μάχη» της εξέδρας. «Απογοήτευση» ένιωσαν οι οπαδοί της Σπουδάζουσας Αθήνας, που η ομάδα τους αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο. Βέβαια, ξεχώρισαν για τις φανέλες τους, αλλά τα «ράσα δεν κάνουν τον παπά»...

Οι Θεσσαλονικείς ξεχώρισαν και αυτοί, αφ' ενός για τη μοναδική εξέδρα που διέθεταν και αφ' ετέρου για την εμφάνισή τους. Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου - και ενώ η ομάδα τους είχε ήδη αποκλειστεί - «έκλεψαν» το κύπελλο και λίγο πριν ξεκινήσει ο δεύτερος ημιτελικός - το κύπελλο, στο μεταξύ, το έψαχναν όλες οι Οργανώσεις - μπήκαν όλοι οι παίχτες και φίλοι της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης με το κύπελλο, έκαναν το γύρο του θριάμβου και τελικά το επέστρεψαν.

Πολύ καλή ήταν και η ομάδα της Ανατολικής Πελοποννήσου, που πέρα από τις αγωνιστικές της δυνατότητες - έφτασε στα ημιτελικά - ξεχώρισε και για τις εμφανίσεις της. Οι φανέλες και τα σορτσάκια παρέπεμπαν στην Εθνική Βραζιλίας, ενώ η ομάδα διέθετε και το δικό της γιατρό, τον Χρ. Παπάζογλου, του οποίου η φανέλα δεν είχε νούμερο, αλλά ένα κόκκινο σταυρό και την επιγραφή «DOCTORE». Η «Σελεσάο» μπορεί να μην κέρδισε το κύπελλο, ωστόσο έδειξε δείγματα... «σοβαρής δουλιάς»!

Οι Κρητικοί, από την πλευρά τους, μπορεί να μη «σήκωσαν την κούπα στον Ψηλορείτη», μπορεί «η Αρετούσα» να έμαθε τα «δυσάρεστα» νέα, αλλά τουλάχιστον πήραν τον «τίτλο» των καλύτερων συνθημάτων. Οσον αφορά τους «γηπεδούχους» Θεσσαλούς, «απείλησαν» την Οργάνωση Αθήνας, ότι «αν δε μας αφήσετε να κερδίσουμε θα βάλουμε τα τρακτέρια, 'ντάξει;», χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η Οργάνωση της Αθήνας τελικά επικράτησε! Τώρα, η Δυτική Πελοπόννησος προσπάθησε, με τις «τσιρλίντερς» - οι κοπέλες της Οργάνωσης έδωσαν με το δικό τους τρόπο τη μάχη για τον τίτλο - να πάρει το κύπελλο. Εκείνο που πέτυχε όμως ήταν να πάρει «τα μάτια και τα μυαλά» των αντιπάλων. Τελικά, αποκλείστηκαν στα ημιτελικά. Εξωαγωνιστικά, βέβαια, κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Συνολικά συμμετείχαν 16 ομάδες από όλες τις Οργανώσεις Περιοχής της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ