Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και με επίσημη σφραγίδα

Ηταν γνωστό στους πάντες. Τώρα έχει και την επίσημη σφραγίδα του υπουργείου Εργασίας. Μιλάμε για τη ζούγκλα που επικρατεί στη λεγόμενη αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποίησαν μεικτά κλιμάκια των υπηρεσιών του ΙΚΑ και του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) οι 4 στους 10 εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι, οι 3 στις 10 επιχειρήσεις ήταν αναπόγραφες, οι 5 στις 10 δεν είχαν καταστάσεις προσωπικού, στο 30% δεν υπήρχαν ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων, στο 35% δε χορηγούνταν εξοφλητικές αποδείξεις και στο 25% δεν υπήρχε το απαιτούμενο από τη νομοθεσία βιβλίο αδειών.

Και όχι μόνον αυτά. Στο 20% των επιχειρήσεων σημειώνεται υπέρβαση του συμφωνημένου ωραρίου των εργαζομένων. Μια υπέρβαση, η οποία αφορά το 50% του συνόλου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές.

Και τι κάνει η κυβέρνηση; Μα, τι άλλο..; Πιστεύει, πως η παραπέρα «απελευθέρωση της αγοράς εργασίας» θα οδηγήσει, τελικά, στην αντιμετώπιση των προαναφερομένων προβλημάτων... Και μετά, μιλάνε και για τα προβλήματα των ασφαλιστικών Ταμείων...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ