Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Εξω οι ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ από την Ελλάδα

Από την Παρασκευή το βράδυ έως τη Δευτέρα ξημερώματα, τρεις μέρες, πρωί - μεσημέρι -βράδυ η καρδιά του αδούλωτου ελληνικού λαού, της αδάμαστης ελληνικής νεολαίας, χτυπούσε στα μετερίζια της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, στην παραλία, στο Λευκό Πύργο, στην πύλη του λιμανιού, έξω από το αμερικανικό προξενείο, στους δρόμους του αγώνα. Αλλά και στη Λάρισα, στο Στόμιο, στην κόκκινη κατασκήνωση της ΚΝΕ, στη μεγάλη συναυλία στη θεσσαλική πρωτεύουσα -που επιδιώκουν να τη μαγαρίσουν με το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου- στο 10ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Παντού, κόκκινες σημαίες, ελληνικές σημαίες υψωμένες, λάβαρα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Και γροθιές, σφιγμένες γροθιές, του εργάτη, του αγρότη, του φοιτητή, του μαθητή, του καλλιτέχνη, του επιστήμονα, του επαγγελματία, στον κοινό αγώνα, για τον κοινό σκοπό, την κοινή πάλη. Yankees go home! Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια! Να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικές ορδές από την πατρίδα μας! Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας μας! Εξω οι βάσεις του θανάτου! Να φύγουν οι φονιάδες του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!

Ο αγώνας συνεχίζεται... Χτες βράδυ, πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από την κεντρική πύλη του λιμανιού, με αφορμή την -στα κρυφά- επιχείρηση διεξαγωγής της δεξίωσης για τον κατάπλου του ΝΑΤΟικού στόλου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.



ΣΕΛ.  7   -   11

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ