Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γεμίσαμε τις μπαταρίες και συνεχίζουμε...

Στιγμές συλλογικότητας στον αγώνα και το γλέντι, την ξενοιασιά και την έγνοια, παρακαταθήκη για τις «μάχες» που έχουμε να δώσουμε από δω και πέρα. Τις μοιραστήκαμε ΟΛΟΙ όσοι βρεθήκαμε στο 10ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας, στη 10η νεανική επίθεση ειρήνης.

Χιλιάδες νέοι από κάθε γωνιά της χώρας τραγούδησαν μαζί, έπαιξαν, γέλασαν, χόρεψαν και μαζί με δεμένα σφιχτά τα χέρια τους διαδήλωσαν από το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης έως το λιμάνι της, ατενίζοντας στον ορίζοντα εκεί που θα προβάλει η ΝΑΤΟική αρμάδα και φωνάζοντας με όλη τη δύναμη της ψυχής τους πως είναι ανεπιθύμητη.

Φτάσαμε στο Στόμιο ξημερώματα Σαββάτου κατάκοποι από το ταξίδι και τα μικροαπρόοπτα της διαδρομής. Κι όμως, λίγο μετά την άφιξη κοίταζες γύρω σου τους νέους που έπαιζαν, γλένταγαν, κι αναρωτιόσουν: Πού βρίσκουν όλη αυτή η δύναμη; Ανεξάντλητη η «δεξαμενή» του σώματος και του πνεύματος των παιδιών της ΚΝΕ, μελών και φίλων της. Των παιδιών που ξέρουν και να αγωνίζονται και να διασκεδάζουν, που ξέρουν ότι το ένα ενυπάρχει μέσα στο άλλο, που ζουν, αγαπούν τη ζωή... Αλλωστε γι' αυτήν αγωνίζονται.

Η μέρα κύλησε όμορφα. Ομως πιο όμορφη ήταν η νύχτα κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι. Κανείς δεν ήθελε να κοιμηθεί, να χάσει έστω κι ένα λεπτό από το νεανικό «πανηγύρι». Μέχρι πρωίας διήρκεσε το γλέντι με τις μελωδίες του συγκροτήματος της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη Θεσσαλονίκης και του Μ. Πασχαλίδη. Μέχρι το πρωί χιλιάδες ψυχές πάλλονταν στους ρυθμούς της μουσικής. Και τα σώματα λικνίζονταν, όπως οι υψωμένες κόκκινες σημαίες στο νυχτερινό αεράκι. Χορός και τραγούδι. Κέφι και γλέντι. Από το χώρο της κατασκήνωσης, το «πάλκο», έως εκεί που έσκαγε το κύμα.

Κι ανάμεσα στο τραγούδι οι «υπενθυμίσεις» των αποφάσεων, των δεσμεύσεων και των προσδοκιών μας: «Οι 3 δεκαετίες ήταν αρχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική». «Οκτώ δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός». Τα συνθήματα «δένονταν» με τα μηνύματα των τραγουδιών σε μια μοναδική σύνθεση.

«Τραγουδάμε και διαδηλώνουμε για την ειρήνη» μας είπε η... Ειρήνη, φίλη της ΚΝΕ. Τη ρωτήσαμε για το διήμερο και μας απάντησε: «Μ' αρέσουν τα παιδιά της Οργάνωσης. Δείχνετε σαν να γλεντάτε ακόμη κι όταν διαδηλώνετε. Δίνετε την ψυχή σας παντού. Νιώθω σαν να βρίσκομαι σε μια μεγάλη οικογένεια. Περνάω πολύ όμορφα. Στο επόμενο σίγουρα θα ξανάρθω ίσως και ως μέλος πια της Οργάνωσης».

«Η ειρήνη κινδυνεύει και έχουμε χρέος να την υπερασπίσουμε. Αν θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο καλύτερο. Διαδηλώνοντας εναντίον του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού διαδηλώνουμε υπέρ της ζωής» μας είπε ο Βασίλης Σωτηρόπουλος και σχολίασε για το διήμερο: «Ηταν όλα πολύ όμορφα. Και η οργάνωση άψογη. Γέμισε τις μπαταρίες μας. Και συνεχίζουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ