Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Επιβεβαίωσε ότι είναι μοχλός χειραγώγησης του λαού

Σαν υπόμνηση της παρουσίας της στο αστικό πολιτικό σκηνικό θέλησε η Λαϊκή Ενότητα να λειτουργήσει η κεντρική συγκέντρωσή της προχτές βράδυ στην Αθήνα, απ' όπου διακήρυξε τη φιλοδοξία της για «μια αριστερή επανίδρυση που θα προσδώσει την ικανότητα στην Αριστερά να αναδειχθεί σε ηγεμονική εθνική δύναμη».

«Η σημερινή συγκέντρωσή μας έρχεται να δείξει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, ότι όχι μόνο δεν τελειώσαμε, αλλά και ότι από πολλές απόψεις κάνουμε μια νέα αρχή, είμαστε σε νέα δυναμική αφετηρία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Π. Λαφαζάνης. Δεν έκρυψε ότι η ΛΑΕ θέλει το εργατικό - λαϊκό κίνημα αρωγό της δικής της πολιτικής για την καπιταλιστική ανάκαμψη, άρα λειτουργεί ως ένας μοχλός χειραγώγησης του λαού. «Η συγκέντρωσή μας σήμερα πρέπει και μπορεί να γίνει αφετηρία μιας μεγάλης στροφής... στο κοινωνικό πεδίο, στα κοινωνικά προβλήματα, στους κοινωνικούς αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα», ανέφερε ο πρόεδρός της. Για ποιο σκοπό; Για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» που επιπλέον θα βοηθηθεί, όπως είπε, με ένα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με «ισχυρή και με άκρως ευνοϊκούς όρους ρευστότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον επαγγελματικό κόσμο της χώρας», τέτοιες προτάσεις έκανε.

Στη συγκέντρωση ακούστηκαν τα περί ακύρωσης των μνημονίων για «άμεση διακοπή αποπληρωμής του χρέους και τη διαγραφή του ή τουλάχιστον τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του», για «άμεση εθνικοποίηση κοινωνικοποίηση των τραπεζών» και «στρατηγικών τομέων και επιχειρήσεων της χώρας, ώστε να επιτελέσουν ανασυγκροτημένες ένα νέο αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο». Δηλαδή, η γνωστή γραμμή διαχείρισης του καπιταλισμού της ΛΑΕ.

Τέλος, υπερασπίστηκε την έξοδο απ' το ευρώ. «Μέσα στην Ευρωζώνη και κάτω από τους σκληρούς δημοσιονομικούς και νομισματικούς περιορισμούς της η Ελλάδα δεν έχει μέσα και εργαλεία για να τονώσει την οικονομία της, ενώ πνίγεται από δυσβάστακτο αβίωτο χρέος», σημείωσε και πρόσθεσε «το εθνικό νόμισμα δεν οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή. Αντίθετα, το εθνικό νόμισμα είναι αναντικατάστατο εργαλείο για να δώσουμε στην οικονομία στοιχειώδη προστασία και κυρίως ισχυρή ρευστότητα, προκειμένου να στηρίξουμε την παραγωγή και τα εισοδήματα και να μειώσουμε δραστικά την ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ